Samsung PM961 NVMe PCI-e yerine M.2 SSD önerisi

Bütçe
10000

cinar_terim09

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
samsung pm961 nvme pcıe 512gb ssd
Anakart
B450MA PRO MAX DDR4 3466 HDMI USB 3.2 mATX
Şu anda Samsung PM961 NVMe PCI-e 512 GB SSD kullanıyorum. Alanı arttırmak istiyorum ancak SATA ve M.2 arasında arada kaldım. Seçebileceğim birkaç seçenek var.
1) bu SSD kalıp yanına 2TB'lık bir SATA SSD almak.
2) bu SSD'yi 2TB'lık M.2 SSD ile değiştirmek.
3) bu SSD'yi 1TB'lik SSD ile değiştirip yanına bir de 1TB SATA SSD almak.
Veya bütçemin en fazla 10k olduğundan eğer yeterli olursa (fiyatlar hakkında bir bilgim yok)
4) bu SSD'yi 2TB'lık SSD ile değiştirip yanına bir de 2TB SATA SSD almak.

Hangisini yapmamı önerirsiniz?

Depolama alanı ihtiyacın çoksa 4.cü seçenek en mantıklısı.

Direk 2TB güzel bir SSD almak en mantıklısı olur. 4TB fazla gelir doğrusu ama illa 4TB istiyorsanız bütçeyi dahada arttırmak lazım yada ayrı ayrı almak.

SSD'yi değiştirmeniz iyi olur. 2016 çıkışlı ve pekte saklamaya değecek bir SSD değil. Bütçe olmasaydı gene faydalanırdı ama bütçe varsa değiştirmek iyi olur.

Ucuza bu iş görür:

Biraz daha çıkarsa bu daha iyi:

onlar da güzele benziyor hocam peki şu nasıldır önerir misin

En iyi Gen 4 SSD ama Kingston'a nazaran daha çok ısınıyor. Birde hızını koruma konusunda bi tık daha kötü.

yani 2tb'a alınabilecek en iyi ssd bu bütçeyle kingston diyorsun dimi
peki benim anakarta uygun mudur bu gen 4 ssd'ler
Çalışması konusunda hiçbir sorun olmaz. Sadece PCI 3.0 olduğu için anakart 3.5GB/s hız alırsınız.

Çalışması konusunda hiçbir sorun olmaz. Sadece PCI 3.0 olduğu için anakart 3.5GB/s hız alırsınız.
peki bu 10k nın üstüne biraz daha ekleme yapabilirim bunun 4.0 halini tam olarak alabileceğim ve biraz da uzun ömürlü bir anakart önerin var mıdır?

peki bu 10k nın üstüne biraz daha ekleme yapabilirim bunun 4.0 halini tam olarak alabileceğim ve biraz da uzun ömürlü bir anakart önerin var mıdır?
Anakart alacaksanız AM5 öneririm. Sırf SSD için anakart değiştirmeyi önermem doğrusu, sonuçta aktarma hızı dışında bir artısı yok belirgin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…