Samsung QLED 1ms 32'' LC32HG70 Yanıt Süresi Sorunu

Seasonic

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Developer
Merhaba dostlar, birkaç gün önce yaklaşık 4.000TL ye Samsung'un LC32HG70 kodlu 32'' monitörünü satın aldım. Monitör bugün elime geçti ve bir problem ile karşı karşıyayım. Monitörlerde bildiğiniz gibi yanıt süresi var, yanıt süresinde normal,hızlı ve en hızlı var. Benim problemim monitörü normalden hızlıya ya da en hızlıya aldığım zaman parlaklık %30 civarına geliyor, yani ekran baya kararıyor. Manuel olarak parlaklığı monitörden ayarlamaya kalktığım taktirde parlaklık , FreeSync gibi bazı ayarların üstü sönük oluyor yani erişilemiyor. Bir önceki monitörümde böyle bir problem yoktu, oda Samsung'du. Böyle bir problem daha önce gören var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Technopat'ın videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim monitör bu monitörün 32'' versiyonu, aralarında pek fark yok.
Monitör linki: Curved Monitor Harga - Gaming Monitor 32inch Spesifikasi dan Fitur | Indonesia

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bende LC32HG70 almaya karar verdim forumdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine. Monitörler hakkında fazla bir bilgim olmasa da karşılaşabileceğim sorunları araştırmaya başladım ve şu şekilde bir inceleme metini buldum. Metin ingilizce maalesef ama baya detaylı bir inceleme olmuş. 32" modelinde backlight dimming'i (arka ışık sönümlemesi) kotnrol etmek için kullanılan Pulse Width Modulation (PWM) den dolayı flickering yani titreme yapıyormuş her ne kadar flicker free diye reklamını yapsalarda. Bu durum herkesin fark edebileceği bir şey olmasa da, bu konuda hassas insanların baş ve göz ağrısı gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor muş. Bu flicker olayı varsayılan parlaklık ayarının (%100) altına indiğinizde oluyormuş. Siz hızlı ya da en hızlı moda alınca parlaklığı bu değerin altına iniyor sanırım. Sizin dediğiniz seçeneklerin kapanması da FreeSync'in herhangi bir modunu açarsanız, response time ayarı kilitleniyormuş ve standart ayara dönüyormuş. Bunun sebebi de hızlı ve en hızlı modların strobed backlight çalıştırmasından ve bu ne yazık ki değişken yenileme hızı ile aynı anda çalışmıyormuş. Yani FreeSync açıkken, tepki süresi ve hareket netliği sorunları ile kalıyormuşsunuz ki bu sorunları da metin de anlatmış. Bu sorunlar belki firmware güncellemesi ile ileride düzeltilebilir. Firmware güncellemesi için de samsung'un forumlarına bakmanızı tavsiye ederim. Güncelleme yapmaya çalışırken de bazı sorunlarla karşılaşanlar olmuş.

Benim de size sormak istediğim sorular var.
-Siz bu flicker olayını yaşıyor musun?
-Bu hızlı mod görüntüyü ne derece etkiliyor? Standart da kullanırken (ki sanırım renklerin en canlı hali bu modda oluyor) tepki süresi nasıl oluyor? Hissedilir bir yavaşlık oluyor mu?
-32" ve 2K çözünürlük oranı uygun bir oran mı sizce?
-Eğer oyun oynuyorsanız, tecrübeleriniz nasıl? Oyun türlerine göre farklılık gösterecektir tabi ki. 32" monitör oyunları daha eğlenceli hale getiriyor mu?

27" modelinde de bu sorunlar var mıdır merak ediyorum. Yoksa 32" in getirdiği sorunlar mı bunlar? PWM den dolayı flicker sorunu 27" modelinde yoktur diye tahmin ediyorum. Duruma göre tercihimi 27" modeline çevirebilirim. Birde C32HG70 diye geçiyor model ismi ama satılan modeller LC32HG70. İkisi de aynı ürün mü yoksa farklılıkları var mı?

Uzun yazıdan dolayı kusura bakmayın. Bende konu açacaktım sorularım hakkında ama hazır aynı monitörü kullanan sizi bulunca buradan sorayım dedim. Gerekirse konu açabilirim.
Not: Benim sistemim de özetle 1080Ti ve 7700K. Bu sistem ile ne derece bahsedilen sorunların yaşanabileceği hakkında yorumlar için söylemek istedim.

Merhaba. Bende LC32HG70 almaya karar verdim forumdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine. Monitörler hakkında fazla bir bilgim olmasa da karşılaşabileceğim sorunları araştırmaya başladım ve şu şekilde bir inceleme metini buldum. Metin ingilizce maalesef ama baya detaylı bir inceleme olmuş. 32" modelinde backlight dimming'i (arka ışık sönümlemesi) kotnrol etmek için kullanılan Pulse Width Modulation (PWM) den dolayı flickering yani titreme yapıyormuş her ne kadar flicker free diye reklamını yapsalarda. Bu durum herkesin fark edebileceği bir şey olmasa da, bu konuda hassas insanların baş ve göz ağrısı gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor muş. Bu flicker olayı varsayılan parlaklık ayarının (%100) altına indiğinizde oluyormuş. Siz hızlı ya da en hızlı moda alınca parlaklığı bu değerin altına iniyor sanırım. Sizin dediğiniz seçeneklerin kapanması da FreeSync'in herhangi bir modunu açarsanız, response time ayarı kilitleniyormuş ve standart ayara dönüyormuş. Bunun sebebi de hızlı ve en hızlı modların strobed backlight çalıştırmasından ve bu ne yazık ki değişken yenileme hızı ile aynı anda çalışmıyormuş. Yani FreeSync açıkken, tepki süresi ve hareket netliği sorunları ile kalıyormuşsunuz ki bu sorunları da metin de anlatmış. Bu sorunlar belki firmware güncellemesi ile ileride düzeltilebilir. Firmware güncellemesi için de samsung'un forumlarına bakmanızı tavsiye ederim. Güncelleme yapmaya çalışırken de bazı sorunlarla karşılaşanlar olmuş.

Benim de size sormak istediğim sorular var.
-Siz bu flicker olayını yaşıyor musun?
-Bu hızlı mod görüntüyü ne derece etkiliyor? Standart da kullanırken (ki sanırım renklerin en canlı hali bu modda oluyor) tepki süresi nasıl oluyor? Hissedilir bir yavaşlık oluyor mu?
-32" ve 2K çözünürlük oranı uygun bir oran mı sizce?
-Eğer oyun oynuyorsanız, tecrübeleriniz nasıl? Oyun türlerine göre farklılık gösterecektir tabi ki. 32" monitör oyunları daha eğlenceli hale getiriyor mu?

27" modelinde de bu sorunlar var mıdır merak ediyorum. Yoksa 32" in getirdiği sorunlar mı bunlar? PWM den dolayı flicker sorunu 27" modelinde yoktur diye tahmin ediyorum. Duruma göre tercihimi 27" modeline çevirebilirim. Birde C32HG70 diye geçiyor model ismi ama satılan modeller LC32HG70. İkisi de aynı ürün mü yoksa farklılıkları var mı?

Uzun yazıdan dolayı kusura bakmayın. Bende konu açacaktım sorularım hakkında ama hazır aynı monitörü kullanan sizi bulunca buradan sorayım dedim. Gerekirse konu açabilirim.
Not: Benim sistemim de özetle 1080Ti ve 7700K. Bu sistem ile ne derece bahsedilen sorunların yaşanabileceği hakkında yorumlar için söylemek istedim.

Bu kadar geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Malum account'ın yasaklaması yeni açıldı. :D
Hemen sorularınızı cevaplamaya koyulayım.

-Siz bu flicker olayını yaşıyor musunuz ?
Herhangi bir şekilde yaşamadım.
-Bu hızlı mod görünütüyü ne derece etkiliyor ? Standart da kullanırken tepki süresi nasıl oluyor ? Hissedilir bir yavaşlık oluyor mu ?
Öncelikle hızlı mod da kullanmıyorum monitörü. Daha önceden söylediğim gibi parlaklığı kısıyor ve benim hoşuma gitmiyor. O yüzden monitörü aldığımdan beri standart modda kullandım. Herhangi bir yavaşlık vs söz konusu değil. İçiniz rahat olsun. İkisini de karşılaştırdım ve parlaklık dışı herhangi bir fark göremedim.
-32'' ve 2K çözünürlük oranı uygun bir oran mı sizce ? Oyun tecrübeleriniz nasıl ? 32'' monitör oyunları daha eğlenceli hale getiriyor mu ?
Kesinlikle 1440p ye doya doya bu boyutta yaşıyorsunuz. Pişman olmazsınız. :). Ben bir Moba oyuncusuyum. Dota 2 oynuyorum. Monitör eve ilk geldiğinde WTF dedim. 24'' ten 32'' e geçmiştim. Gerçekten dev gibi gözüküyordu. Böyle kafamı mouseyi takip etmek için kullanıyordum. :D Fakat gün geçtikçe alışıyorsun. Moba oyunlarda ilk başlarda biraz sıkıntı çekebilirsin. Fakat zaman geçtikçe gözlerin duruma alışıyor, hiçbir şekilde sıkıntı çıkmıyor. Fps kısmına gelirsek, dostum bu dev ekranda BF1 keyfini yaşamalısın diyorum. Ayriyetten evet, 32'' oyun kısmını gerçekten ama gerçekten heyecanlı kılıyor. Çünkü daha fazla detay görüyorsun, ve daha fazla detay görürken görüntülerde bozulma olmuyor. Çünkü panelin 1440p. Gerçekten 1440p 27''-32'' için biçilmiş kaftan diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı