Şu anda sistemimde Hi-Level 480GB SSD bulunmakta ama çoğunlukla oyun indirdiğim için yetmiyor. Bende ikincil bir disk almaya karar verdim. İlk önce HDD düşündüm ama genellikle oyun indireceğim için yavaş olmasını istemedim ve bu modeli buldum. Sizce bu SSD alınır mı? Samsung QVO 870
Alınmaz derseniz önerdiğiniz 1TB boyutunda modeller var mıdır? Bütçem 1000TL.
EVO TLC iken QVO olanı QLC. QLC diskler daha çok depolama için kullanılıyorlar, zira hızları daha düşük ve ömür bakımından EVO'dan daha gerideler. Böyle deyince çok kalitesiz ya da çok kısa ömürlü gibi düşünülmesin ancak arada bir fark var elbette.
QVO'lar daha çok depolama birimi olarak kullanılıyor. Hafızası doldukça verimi düşüyor. EVO'lardaki gibi performans yok. Yinede 860EVO 1 TB daha mantıklı bence. Fakat bu sizi korkutmasın aradaki farkı oyun oynarken anlamazsınız.