Çözüldü Samsung RV520 (S3520-FS03TR) BIOS'a girmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cemrex

Centipat
Merhaba çok can sıkıcı bir sorunum var. Acronis True Image yükledikten sonra diski klonlarken PC'yi yeniden başlatmak istedi. Onayladım zaten klonlama da başarısız oldu. Asıl sorunum PC artık BIOS'a girmiyor, kafayı yemek üzereyim. Bu program başlangıcın neresine bir girdi ekledi ki giremiyorum nasıl düzelteceğim bir bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim. Bu arada F9 ile Boot Manager'i açınca Acronis True Image diye bir seçenek eklenmiş ama neyi seçersem seçeyim yine de Windows açılıyor ve BIOS'a girmiyor. Konu hakkında bilgisi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum. Özellikle de sıkı takip ettiğim @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba çok can sıkıcı bir sorunum var. Acronis True Image yükledikten sonra diski klonlarken PC'yi yeniden başlatmak istedi. Onayladım zaten klonlama da başarısız oldu. Asıl sorunum PC artık BIOS'a girmiyor, kafayı yemek üzereyim. Bu program başlangıcın neresine bir girdi ekledi ki giremiyorum nasıl düzelteceğim bir bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim. Bu arada F9 ile Boot Manager'i açınca Acronis True Image diye bir seçenek eklenmiş ama neyi seçersem seçeyim yine de Windows açılıyor ve BIOS'a girmiyor. Konu hakkında bilgisi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum. Özellikle de sıkı takip ettiğim @Recep Baltaş
Hortlatmak gibi olacak ama bu sorun acronisden değilde microsoftun kendi imaj aracından kaynaklı olarak başıma gelmişti. Sorun bu cihaza has bir sorundur ve çözümü windows üzerinden bios güncellemesi yapmaktır.
Güncellemeyi yaptıktan sonra F2 ile biosa girebileceksiniz.
Eğer UEFİ kurulum yaptıysanız, F2 ile ayarlardan UEFİ yi açmanız gerekir yoksa bilgisayarınız açılmaz...
Bu program başlangıcın neresine bir girdi ekledi ki giremiyorum nasıl düzelteceğim bir bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim.
Başlangıcın istediği yerine girsin, yine de BIOS'un açılması engellenemez. Samsung cihazlarda BIOS'a giriş tuşu F2'dir. Cihazı yeniden başlatıp açılışta hemen F2'ye basın.

T
F10'a basılı tutun ve güç tuşuna basın. BIOS açılırsa Fast Boot'u kapatın.

Ya da cihaz pilini, adaptörünü sökün. Güç tuşuna 10 saniye basın. 5 dakika bekledikten sonra takın ve F2 ile girmeye çalışın tekrar.
Temiz UEFI W10 kurulumu yapıyorum PC açılınca dediğinizi deneyeceğim.
Ne yaptıysam BIOS'u açamıyorum BIOS pili çok zor ulaşacağım yerde olduğu için sıfırlayamıyorum. Böyle bir şey başına gelen olmadı mı daha önce arkadaşlar?
Kimse yardımcı olmayacak mı?

Son düzenleme:
Hortlatmak gibi olacak ama bu sorun acronisden değilde microsoftun kendi imaj aracından kaynaklı olarak başıma gelmişti. Sorun bu cihaza has bir sorundur ve çözümü windows üzerinden bios güncellemesi yapmaktır.
Eğer UEFİ kurulum yaptıysanız, F2 ile ayarlardan UEFİ yi açmanız gerekir yoksa bilgisayarınız açılmaz...

Çözüm
Ben de konuyu biraz hortlatacağım :) sizin önerinizi okudum ve biosu güncellemeye çalıştım. Ancak zaten son sürüm olduğu için tek çare bios downgrade yapmaktı ve buradaki rehberden faydalanarak eski bir bios sürümünü yüklemeyi başardım (ve bunu kesinlikle önermiyorum) ancak pc açılmadı bunun da çözümünü ram slotlarının hemen yanındaki (anakartın üzerinde) cmos bağlantılarına kısa devre yaptırarak buldum. Eski bios sürümü ile pc açıldı ve bu kez son bios sürümüne güncelleyerek sorunu aştım. Sonuç olarak artık biosum sorunsuz açılmakta. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı