Samsung S21 FE 2. nesil ile ilgili sorular

xgravity

Picopat
Arkadaşlar merhaba.

1. Sorum; telefon gerçekten aşırı mı ısınıyor? Yani boşta diyelim cihaz. Ekran kapalı ya da internette gezinirken, WhatsApp kullanırken veya belge okurken falan de aşırı mı ısınıyor kendi kendine?
2. Sorum; Candy Crush ne bileyim Toy Blast gibi oyunlarda bile aşırı fazla ısınır mı?

Araştırmalarıma göre, parasına göre en iyi özellikler bu cihazda fakat ısınma sorunu varmış ama hiç test edemedim ben.

Evet asiri isiniyor ve verimsiz. Batarya sorunuda olan bir telefon cokca. Gundelikte bile isinan bir cihaz. Guncelleme omrude bitti cihazin. Honor 400 cok daha iyi bir tercih olur 18-19K bandinda.

Evet ısınan ve çabuk pil tüketen bir cihaz. Güncelleme ömrü bitmedi yalnız o devam ediyor, OneUI 8.0'ı alacak.

Sebebi her iki nesilde de işlemciyi üretenin Samsung olması.
Telefon lazım da.

Genel olarak depolama alanı yüksek, şarjı uzun giden, Whatsapp, instagram gibi uygulamalarda iyi çalışan, ısınmaya bir cihaz. maks. bütçe 20K.

Samsung seviyorsanız alınabilir, bu fiyata daha iyi telefonlar var öbür arkadaşların söylediği gibi.

Direkt kullanıcısı olarak söyleyim OneUI 7'den beri öyle ısınma vb bir durum görmedim. OneUI 7 öncesi evet, ısındığı oluyordu fakat o da çok zorladığımda (arkada birçok güncelleme yapmak gibi) ancak sıcaklığı hissedebiliyordum. Oyunlarda ise o kadar çok sıcaklığı hissetmedim.

Kalınlık açısından cihaz çok hoş bugün piyasadaki birçok cihazdan daha ince. Batarya kısmına gelirsek beni birkaç kez haricinde yarı yolda bırakmadı ama şunu söylemem gerekir ki günün yarısını çıkarttıktan sonra şarja takmanız gerekli yoksa canınızı sıkabilir yani günü yaklaşık 1.5 şarj döngüsü ile çıkartıyorsunuz. Tabii şu detayı da vereyim sürekli 120 Hz, konum, Bluetooth Wi-Fi vb. özellikler hep açık sadece AOD(Always On Display) kapalı.

Yapay zeka özelliklerinde yeni S serisi modeller kadar özelliklere sahip değil, temel işlevleri var sadece diyebilirim.

Kamera performansında bu fiyata gayet iyi denilebilecek bir seviyede, düşük ışıkta ortalama veya bir tık altı diyebilirim. Gündüz çekimlerindeyse gerçekten tatmin edici ve güzel sonuçlar alabilirsiniz.

OneUI 8 son güncellemesi olacak, ondan sonra 1 yahut 2 sene daha kullanıp elden çıkartmak mantıklı olacaktır. Maksimum 3 sene kullanırsınız ve sonrasında yetersiz kalacaktır, zaten eski bir cihaz, sadece Türkiye'ye geç geldiğinden şu anda alınabilir oluyor.

4 sene M51 kullandıktan sonra geçiş yaptığımda batarya kısmı biraz beni yorması dışında pek de bir fark hissetmedim diyebilirim. Şahsi fikrim uzun süreli cihaz alınmak isteniyorsa bugün minimum S24 FE veya bandında bir cihaz alıp 4-5 sene kullanmak daha mantıklı.

Bu cihaz biraz daha ara seri olarak çıktığından mıdır bilinmez fakat diğer S serileri kadar (bknz: S23 FE, S24 FE) uzun süreli bir kullanım ve S serisine gerçekten yaklaşan bir deneyim vaad etmiyor.

Velhasıl kelam, benim gibi Samsung ekosisteminde kalmak istiyorsanız ve daha üst bütçeye çıkamayacaksanız alıp 2 sene kullanıp yeni bir cihaza geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ettim. Benim niyetim Samsung S21 FE'den yana fakat güncel yorumlarda herkes ısındığı söylüyor deli gibi.

Çünkü ekran kalitesi, işlemci gücü ve kamera performansı ile aslında rakipsiz yani fakat ısınma sorunu eğer kronik ise çok kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…