Samsung S21FE vs A56

Tembeliko

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, aslında geçen konu açmıştım ve en son stok durumuna ve aciliyetinden Samsung A55 almıştım. Memnundum telefondan ancak kısa sürede(acil işe şeytan girermiş) çalındı. Bende yakında maaşımı alacağım ve maaşımla yenilenen limitim sayesinde yeni telefon alabileceğim. Yeni telefonumu da Samsung istiyorum.

Bu sefer acillik durum olmadığından sitelerden daha uygun fiyata almak isterken bu iki telefon modeline denk geldim. Açıkçası bütçem 20.000'den daha fazla yukarı çekemem. A55 maalesef satan resmi bir satıcı olmadığından boş verdim.

İki telefon arasında 6.100 TL gibi ciddi bir fiyat farkı görüyorum. Bana bataryası uzun gitsin, en az 3 yıl rahat kullanım sunsun ve kamerası da güzel çeksin yeter. F&P arıyorum yani A56'ya bu fiyat farkını vermek mantıklı mı? Yoksa S21FE'nin de özellikleri rahatça yeter mi?

Çin telefonları dışında diğer telefon önerilerine de açık olduğumu belirtmeliyim, yine de önceliğim Samsung'dan yana kullanacağımı da söyleyeyim.

Çin markalarının dayanıksızlığından şikayetçiyim açıkçası. Kısa sürede batarya değişimi ve yazılımsal problemleri ortaya çıkıyor.

Bunları bir tek Oppo da yaşamadım ama günümüz Oppo'ları F&P açıdan kötü, yoksa bana göre Samsung'dan daha dayanıklı ve kaliteli üretiyorlar. Tam ömürlük.

Elimdeki Oppo neredeyse 10 yıllık ve hala ilk gün ki kullanım rahatlığını sunuyor(batarya değişti). Bu yüzden daha f&p olarak Samsung bakıyorum. Yazılımsal problemler yaşandığını pek de duymadım(en azından Çin üretimi telefonlar gibi olmuyor)

Çin markalarının dayanıksızlığından şikayetçiyim açıkçası. Kısa sürede batarya değişimi ve yazılımsal problemleri ortaya çıkıyor.

Bunları bir tek Oppo da yaşamadım ama günümüz Oppo'ları F&P açıdan kötü, yoksa bana göre Samsung'dan daha dayanıklı ve kaliteli üretiyorlar. Tam ömürlük.

Elimdeki Oppo neredeyse 10 yıllık ve hala ilk gün ki kullanım rahatlığını sunuyor(batarya değişti). Bu yüzden daha f&p olarak Samsung bakıyorum. Yazılımsal problemler yaşandığını pek de duymadım(en azından Çin üretimi telefonlar gibi olmuyor)

Xiaomi konusunda katılıyorum ama Honor bu konuda başarılı bir firma.

Markadan markaya göre değişir bu durum. Honor kullanan kişiler gayet iyi yazılımı olduğunu ve One UI'dan bile daha stabil olduğunu söylüyor. Batarya problemleri bu cihazda (Honor 200) yok. Malzeme kalitesi olarak evet Samsung'dan biraz daha dayanıksız olabilirler ama kötü de değiller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı