Samsung S23 vs Samsung S24

Osman Toprak

Hectopat
Daha fazla  
İkisinden birini alacağım. Arasındaki farklar nelerdir? S24 fazla ısınıyor diye okudum. Birkaç yerde oyun nadir oynuyorum sosyal medya ve günlük işler için alacağım. Aralarındaki farkı artısı eksisini yazabilir misiniz?

Ekran olarak parlaklık kısmı dışında neredeyse hiçbir fark yok. S24 2600NIT S23 1750. Bir fark hissetmezsiniz ekran konusunda. Batarya 3900MAh'dan 4000'e çıkarılmış, fakat izlediğim testlerde bazen S24, bazen S23 alıyor, batarya konusunda da çok bir fark hissetmezsiniz diye düşünüyorum. Dipnot: Bazı testlerde S24, aşırı derecede ısınıyor vs S23'ün batarya olarak da aşırı gerisin de kalıyor. İşlemci olarak S24'te Exyons 2400, S23'te Snapdragon 8 gen 2 bulunuyor. Exyons 2400, 8 gen 2'den güç olarak çok fark yaratsa da verimlilik olarak o kadar iyi değil. Bazen belki çok ısınmalar yaşanabilir ama daha güçlü olduğu kesin. Kamera konusunda, neredeyse hiçbir fark yok. Aynı lensler, aynı özellikler. Belki işlemcinin gücü ile vs. çok azıcık daha iyi bir kamera performansı sunabilir S24. Arada ki kayda değer farklardan birisi 7 sene güncelleme. S24 7 sene güncelleme alacakken, S23'ün 4 sene güncelleme desteği kaldı. Arada da aslında o kadar fiyat farkı olmadığını düşünürsek, verilebilir. Ama açıkçası çok fark hissetmezsiniz. Bütçeniz zorlanıyorsa çıkmazını önermem. Zorlanmıyorsa rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Eğer küçük ekran olsun demiyorsanız, Bütçeyi S24'ün de üstüne çıkarıp S24+'a, ya da S23 fiyatında S24 FE'ye de bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…