İnceleme Samsung S24 FE

Merhabalar, bugün yaklaşık 1 aydır kullandığım S24 FE'yi inceleyeceğim. Aşırı profesyonelce veya teknik kısımlara kafa yorulmuş bir inceleme olmayacak, kullanıcı deneyimlerimi paylaştığım bir yazı olarak düşünebilirsiniz. Sorunuz varsa cevaplarım.

Performans:
Performans konusunda kasma donma vs. ile hiç karşılaşmadım. Oyunlarda ise tek sıkıntım fazla ısınması oldu. Nedenini bilmiyorum ama bana fazla sıcak geldi. El yakan cinsten değil ama minecraft oynarken bile hatrı sayılır derecede ısınıyor. Ama performansı etkilediğini söyleyemem. Ekran 120 Hz olduğu için gayet akıcı bir deneyim sunuyor zaten.

Kamera:
Kamera konusunda beklentilerimin altında kaldı. Fakat bu demek değil ki kötü kamerası var. Kamerası güzel fakat S21 FE ile karşılaştırdığımda bile kötü kaldığını söyleyebilirim. Kamera ve fotoğraf kısmında kocaman büyük bir kurtarıcı var: yapay zeka. Bütün fotoğraflarınızı şak diye düzeltebilme özelliğine sahip. Ben 50 MP kamerası ile son seviye zoom yapıp bir yazı çekmiştim ilk baktığımda kötü duruyordu fakat bir kaç saniye bekleyince yapay zeka hemen düzeltti bulanıklık ortadan kalktı. Ayrıca yapay zeka ile istediğiniz nesneyi seçip silme, çizerek bir cisim oluşturma gibi işlemleri de yapıyorsunuz ve gayet kullanışlılar. Bu yapay zeka konusunun girdiği bir çok alan var hepsi de çok iyi düşünülmüş şeyler kendiniz araştırıp baksanız daha iyi hepsini anlatırsam yazı fazla uzar.

Yazılım:
Yazılım kısmı bir Samsung cihazdan bekleyeceğiniz üzere gayet stabil. Ayrıca en önemli kısmı Samsung'un bu telefona 7 yıl güncelleme desteği verecek olması. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Normalde her Samsung telefona 2 sene güncelleme desteği veriliyordu fakat Samsung kademeli olarak arttırmaya başladı bunu. 7 yıl güncel kalacak telefona sahip olmak nereden baksanız bir avantajdır. Telefonun ömrünü uzun tutar.

Batarya:
Batarya yoğun kullanımda 1 günde bitiyor yatarken şarja takıyorum kalktığımda kullanmaya başlıyorum. Fakat kullanmazsanız da şaşırtıcı derecede uzun gidiyor şarjı. Sizin ekran sürenize göre değişiyor yani.

İnceleme bu kadardı, dediğim gibi sorunuz olursa istediğiniz gibi yazabilirsiniz. Ben 26.000 TL'ye aldım. Öğrenci indirimiyle daha ucuza da alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PUBG oynadınız mi? Orada kaç FPS.
Alıyorsunuz ve 120 Hz sorunsuz mu çoğu oyunda? Ayrıca MC de FPS değeriniz nedir?

S24 FE'yi bilmiyorum ama S24+'de 120 FPS oynayabiliyorum PUBG'yi.

3 aydır kullanıyorum, katılmıyorum batarya konusuna hemen bitiyor ve kamera çok iyi hocam ve Snapdragon yok diye ısınıyor evet.
S24 FE mi kullanıyorsunuz,düz S24'mü?

3 aydır kullanıyorum, katılmıyorum batarya konusuna hemen bitiyor ve kamera çok iyi hocam ve Snapdragon yok diye ısınıyor evet.
Kameranın iyi olmasını bir noktada yapay zeka kullanıyor ondan bahsettim. Ayrıca hiç açmazsanız bataryası uzun gidiyor. Ama tabii günlük kullanımda böyle bir durum söz konusu değil.

5 aydır kullanıyorum, bataryası en yüksek 9 saat ekran süresi en düşük 6 saat ekran süresi alıyorum. Ortalama 7 saat civarı ekran süresi alıyorum. S23 FE kullanırken 4.5 saat ekran süresi geçemiyordum. Bataryasına laf etmeyin kimsede edemez. Çoğu batarya konusunda S24 FE övüyor. Siz nasıl kullanıyorsunuz telefonu bilemiyorum ama mobil veri sürekli kullanımda 7 saat civarı ekran süresi alıyorum. Oyunlarda ısınma oluyor, genel kullanımda ısınma sorunu yok. Snapdragon altında kalan bir işlemci değil Ex 2400. Eskiden kaldı şu düşünceyi bir kafadan atamadınız. Size işlemci konusunda @GucukBey gereken cevabı verecektir.

Elinize sağlık hayırlı olsun.

Yazılım:
Yazılım kısmı bir Samsung cihazdan bekleyeceğiniz üzere gayet stabil. Ayrıca en önemli kısmı Samsung'un bu telefona 8 yıl güncelleme desteği verecek olması. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Normalde her Samsung telefona 2 sene güncelleme desteği veriliyordu fakat Samsung kademeli olarak arttırmaya başladı bunu. 8 yıl güncel kalacak telefona sahip olmak nereden baksanız bir avantajdır. Telefonun ömrünü uzun tutar.

Bu arada şu kısımda bir hata var. Samsung zaten 4sene Android 5 sene güvenlik güncellemesi veriyordu S24 serisi ile 8e değil 7ye çıkardı.

Snapdragon ile alakası yok hocam. Snapdragon 8 Elite ve 8 gen 3 dışı tüm Snapdragon'lardan iyi bir işlemci EX2400 serisi. Snapdragon 8 gen 2'den en fazla 2 3 derece fazla ısınıyor ama o da 1,5 kata yakın daha güçlü olmasıyla da alakalı. Yani EX2400 hiçbir modeli ısınma sorununa sahip değil.

Evet Brawl Stars'ta da mükemmel performans veriyor. Yalnız köy gibi yerlerde telefon el yakan cinste ısınıyor.

Köy gibi yerlerde sinyal almaya çalışıp durduğu için çok ısınması normal hocam. Öyle ortamlarda YouTube'da bile oyun oynar gibi ısınır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı