Samsung S24 powered by Android yazısında takılı kalması normal mi?

XKR_Medbron

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Birkaç gun once aldigim S24 telefonum gayet guzel calisiyordu ve cok memnundum. Az once kamerayi kullanirken, sistem cevap vermiyor uyarisi aldim ve telefon kapandi, telefon acildiginda "powered by Android " yazisinda takili kalmisdi. Sadece guc tusuna basarak yeniden baslatmayi denedim ise yaramadi. Ben de guc ve ses azaltma kombinasyonuyla telefonu kapattim ve telefon kendine geldi. Merak ettigim konu yeni bir telefonda boyle bir seyin olmasin normal mi? Bu ciddi bir sorun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda otomatik bir güncelleme falan çakışma yaptıysa mümkün, birkaç sefer daha tekrarı olursa servise götürürsün.

Güncelleme ile çakışacağını çok sanmıyorum, çünkü sistem güncellemeleri otomatik sadece iner oda eğer telefon kullanılmıyorsa, indirilse bile otomatik kurulması yine siz kullanmıyorken yapılabilir, elinizdeyken sistem güncellemesi yapmaz.
O nedenden ötürü bana çok mantıklı gelmedi böyle bir çakışma olması, ancak uygulama güncellemesi olarak kamera güncellemesi diyeceğim ancak kamera güncellemeleri hep sistem güncellemesi olarak iniyor ben hiç başka türlüsüne tanıklık etmedim.
Eğer arkadaş One UI 6.1 kurduysa bu güncelleme bazı telefonlarda kusursuz bazılarında pürüzlü çalışıyor sanırım bu pürüzlü çalıştığı durumlardan biri.

Kamera uygulaması veya arka planda çalışan bir servis çökmüş olabilir. Bu da işletim sisteminin donmasına sebep olur. Zorla reset atınca normale dönmesi bu ihtimali güçlendiriyor.

S24 daha yeni olduğu için Android sürümü ya da Samsung'un One UI güncellemelerinde optimizasyon sorunları olabiliyor. Bazen kamera veya donanımla ilişkili modüller kilitlenebiliyor.

Kamera açılırken işlemci ve ISP (Image Signal Processor) yüksek yük altında kalır. Eğer o anda sıcaklık yüksekse cihaz kendini kapatabilir. Ama yeni cihazlarda donanım arızası pek olası değil, istisnai durum olabilir. Ama ihtimali hiç yok diyemeyiz.

“Powered by Android” ekranında kalması, sistemin açılışta bir servis başlatırken takıldığını gösterir. Neyse ki çözmüşsün. Eğer tekrar ederse kalıcı bootloop riski var.

Bu yapay zekadan aldığım sorunlar. Bunlar olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı