Samsung S25 Edge vs S25

Bütçe
59000

kafkaf45

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Birkaç hafta önce S25 + Buds 3 Pro + Watch 7 44mm alacaktım 58-59 bin liraya samsung.com üzerinden ama parayı ayarlayana kadar stok bitti. Şimdi baktığımda aynı kampanyanın devam ettiğini gördüm ve param da var alacak. Ama bu sefer de yarın S25 Edge tanıtacaklar o yüzden almakla almamak arasında kaldım. Biliyorsunuz ki Samsung ön siparişlerde saat hediye edebiliyor, ve halihazırda da S23 kullanıyorum. S23 ile S25 arasında işlemci ve RAM dışında hiçbir kayda değer fark yok, tasarımları bile 1-1 aynı. Ama S25 Edge alırsak hem yeni bir cihaz alma hissiyatı olacak hem de gerçekten yeni bir cihaz almış olacağım. Sizlerin S25 Edge ile ilgili beklentileri nedir, almaya değer bir cihaz olacak mı, fiyatı ne olacak? Bahsettiğim kampanyayla 59 liraya tüm paket S25 mi sizce, yoksa yakın bir fiyat olursa S25 Edge mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
S25 Edge sadece ince ve büyük ekran sunuyor. Diğer her yönlerden S25'ten geri bir telefon. İncelik sizin için en hassas nokta değilse donanımdan ödün vermenizi önermem. Kaldı ki S25Edge'in S25 Plus'tan bile pahalı bir fiyatta olacağı iddia ediliyor.

S25 Edge, S25'ten geri bir telefon değil, daha doğrusu olmayacak. Daha önde bir telefon olacak. Fiyatı da özellik konumlandırması S25 Plus ile S25 Ultra arasında olacak. Zaten çoğu özelliği ortaya çıktı. Bence fiyatı S25 Ultra'ya çok yakın olmazsa tercih edilebilir.

Tamam hocam fiyatı konusunda ben de aynı şeyi belirttim. Peki söyler misiniz hangi konularda S25'ten daha önde olacak? Kamerada mı, değil. Ekranda mı, değil. Tek artısı olsa olsa pil performansı olabilir.

Tamam hocam fiyatı konusunda ben de aynı şeyi belirttim. Peki söyler misiniz hangi konularda S25'ten daha önde olacak? Kamerada mı, değil. Ekranda mı, değil. Tek artısı olsa olsa pil performansı olabilir.
Pil performansları benzer olacak. Hatta belki S25 bu konuda önde olabilir. Kamera ve ekran konusunda da bariz bir şekilde S25 Edge daha iyi olacak. Çünkü ekran hem boyut hem de kalite olarak daha iyi olacak. Kamera konusunda ise 2 kamera olması sizi yanıltmasın, o iki kameranın biri çok yüksek ihtimalle senelerdir Ultra serisinde kullanılan 200MP'lik kamera. Bu kamera ile iPhone 15 ve 16'da olduğu gibi hem normal çekim hem de yapay zeka ile beraber kayıpsız zoom yapılabilecek. Diğer kamera da zaten geniş açı kamerası olacak. İşlemciler ise aynı. Pil konusunda S25 önde olur tahminimce çünkü kaliteli ve büyük ekranla S25 Edge daha çok güç tüketecektir. Kasa da ince olacağı için soğutma performansı S25'in gerisinde kalabilir. Bunların hepsi de pili kötü etkileyecektir ama her halükarda eminim ki 1 günü çıkartır. Ayrıca S25 Edge, kutudan One UI 8 ile çıkabilir.

Gelen haberlere ve incelemelere bakılırsa anlamsız saçma bir telefon olmuş. Aynı telefonu Apple da 17 serisinde air modeliyle yapıyor, muhtemelen o da saçma sapan bir telefon olacak. İnce telefon furyası boş iş. Fiyatı ayrı bir saçmalık zaten. Düz S25 serisi daha avantajlı. Veya o fiyata çıkınca S25 ultra alınabiliyor.

Son düzenleme:
Aga iphone 17 air S25 Edge modeline kıyasla çok daha iyi bir cihaz olur, çünkü hem işletim sistemleri hem de işlemcileri daha stabil çalışıyor hem de daha az enerji tüketiyor. Ancak iki firmanın da şarj politikaları ve batarya tercihlerinden dolayı iki cihaz da maalesef mantıksız oluyor. Ben S25 fiyatına olsaydı düşünürdüm ancak şu fiyatlandırmayla hiçbir mantığı yok. S25 fiyatına satılsa alma sebebim de hem daha iyi bir kamera hem de yeni cihaz almış hissiyatını yaşamak

Bence fiyatı gayet iyi. Samsung'un kendi sitesinde 256 GB versiyonu 71.499 TL. Yine Samsung'un kendi sitesinden diğer S25 serisi cihazların fiyatlarına bakıp bir de piyasadaki diğer fiyatlarla karşılaştırırsak S25 Edge, piyasada 60.000-65.000 arasına bulunabilecek. O fiyata piyasada 256 GB iPhone 16 var. Bırakın S25 Edge'i, S24 FE bile her konuda iPhone 16 ile yarışabiliyor zaten. S25 Edge çok iyi özelliklere sahip bir telefon. Kronik bir problemi olmazsa fiyatının çok iyi ve alınabilir olduğunu düşünüyorum.

Şu an itibarıyla alınmaz kötü bir fiyatlandırmaya sahip. İncelik, hafiflik ve büyük ekran sağlayacağız diye yapmadıkları kalmamış. Kamera olarak da ana kamera dışı klasik bir kamera tipi(kötü değil ama Ultra modeline denk değil, kamerayı tamamen ultrayla aynı sananlar olmuş). Fiyatının epey düşmesi gerek rekabet edebilmesi için. Daha kendi markasının kendi serisiyle rekabet edemiyor fiyat açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…