Vallahi şöyle söyleyeyim ben zaten alırken özellikle kamera konusunu araştırdım bayağı çünkü iphone bilindiği gibi bu alanda güzel olduğu için alınır. Şu iki videoya da bakalirsiniz öncelikle:
hani kamerası bırakın 15 i 16dan bile iyi şartlara bağlı olarak. O yönde şüpheniz olmasın yani ben de bu zamana kadar kullandığıma göre söyleyebilirim hani o android kamera algısı boş iş gayet kameraları başarılı. Özellikle baz model iPhonelarda olmayan 3x optik lens olayı da çok güzel fazla fazla kullandım yani. Yani genel olarak söyleyeyim sizi memnun etmeme şansı olamayan bir kamera sistemi var.
Ayrıca burada bir noktaya değineyim AI özellikleri harika; hani 15 de zaten yok ama 16 da olan AI özellikleri bunun yanında toz zerresidir. Hani bir fotoğrafta istediğiniz her şeyi kaldırabilirsiniz ve normal birine gösterseniz anlamaz bile. Hal böyle olunca her yerde her şartta çektiğiniz fotoğrafları düzgün bir hale sokabilirsiniz. Yani ben sınırlarını zorladım arabanın görünmeyen parçalarını bile fark edilmeyecek düzeyde tamamladı.
Instagram, snapchat, whatsapp vb. uygulamalarda da sanırım Samsung sanırım 23 serisinden sonra mıydı bilmiyorum ama optimizasyon konusunda bi anlaşma yapmıştı diye biliyorum. Gündelik kullanımda ben önceki telefonum (A71) o uygulamalar içerisinden fotoğraf çekmezdim asla bozduğu için ama S25 de içerisinden de çeksem gayet kaliteli oluyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok o konuda.
Kendi uygulamasından çekip story, gönderi attığınızda ise ayarlardan her zmn yüksek kalite seçerseniz düz fotoğraf ve video paylaşımlarımda hiç kalite bozulmuyor. Yalnız iPhone da da bulunmakla birlikte şarkı ekler (belli bile olmaaz yazısız şarkı koyarsanız bu arada kalite farkı yok denecek kadar az) ve yazı koyarsanız mesela ufak kalite (netlik) düşümü oluyor storylerde ama bunu da ikisini yan yana koyduğunuzda fark edebiliyorsunuz yine story kaliteli gözüküyor, kuzenim iphone (13) ile karşılaştırma da yaptım yani yeri geldi.
Özetle hangi ben instagram delisiyim sürekli story paylaşırım gönderi atarım falan derseniz bilmiyorum iPhone alsan daha mı iyi olur onu bilemem derim ama onun dışında hiçbir mantığı yok iPhone tercih etmenin bence güncel şartlarda. (Ülkemizde ekstra pahalı çünkü)