Samsung S25 vs Samsung S24 Ultra

hidensa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Telefon miladını doldurdu. Yeni telefon almayı düşünüyorum. İlk başta iPhone 17 ile S25 Ultra arasında kalmıştım ama bütçeyi bayağı zorluyor şu an. Bende bütçeyi düşürüp bu iki telefon arasında bir tercih yapacağım. S25 pili bayağı düşük bir de kamerası pek iyi değil. İleride problem çıkartabilir gibi duruyor. Ama daha yeni bir işlemciye ve daha küçük boyuta sahip. S24 Ultra 2 sene önce çıktı. Ama birçok yönden daha iyi gibi. Batarya ve fotoğraf kalitesi sanırsam daha iyi S24 ultranın. Lakin 2 sene öncesinin telefonu. Ayrıca son güncellemelerle birlikte batarya da problemler olduğunu duydum. Tabii ne kadar doğru bilemem.
İki telefon arasında neredeyse on bin TL'lik bir fark var. Ne yapayım arkadaşlar? Kararsız kaldım. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

İllaki güncellik derseniz S25 ama benim için kamera önemli derseniz 24Ultra. Telefon boyutunu dert ederseniz S25 alın. S24Ultra bayağı büyük çünkü. Pil olarak da 24 Ultra daha iyi. Ama şunu söyleyebilirim Samsung S serisi bakımından çoğunun ekran süreleri aynı maalesef. Bende 24FE var arkadaşımda 23 var ikimizin ekran süresi aynı hale geldi One UI 7'den itibaren. 23'te Snapdragon kurtarıyor pili. Bende Exynos var bu yüzden sıkıntı oluyor. Kısacası kendi ihtiyacınız ağırlık verdiğiniz kriterlere göre seçin. Pil olarak çok fark olacağını sanmıyorum şahsen.

Bende 24FE var arkadaşımda 23 var ikimizin ekran süresi aynı hale geldi One UI 7'den itibaren. 23'te Snapdragon kurtarıyor pili. Bende Exynos var bu yüzden sıkıntı oluyor.

Hocam Samsung'da pil ve ısınma sorunu tamamen şans işi diyebilirim. 2 S20 FE Snapdragon aldım akrabalara ve 8 ay sonra da kendime satın aldım ki özellikle benzer fiyatta Exynos modellere güvenemediğim için tercih etmiştim. Benim cihazımda gündelik kullanımda istikrarsız batarya ve ısınma sorunu bir türlü bitmek bilmedi, şimdi ise S24 FE kullanıyorum, konum, mobil veri ve BT hep açık aşırı yoğun kullanımda dahi 7 saatin altında ekran süresi vermedi, normalde de 8-9 saat civarlarında geziyor. Ancak bu seri özelinde de yine batarya ve ısınma sorunu yaşayanlar tanıyorum.

Hocam 6.1'de iken 7 saat altında ekran süresi almıyordum. Oyun oynadığım gün 8 saat süre almıştım. Zirvem de 10 saat 40 dakika idi. One UI 7'den itibaren ise 7 saati 1 veya 2 defa gördüm. Onun harici 3.5-5.5 saat arası bir süre alıyorum. Isınma da oluyor. Gerçekten pil olarak hiç memnun değilim. Ekran süresi artması için her ayarı yaptım yine fark yok.

Anladım hocam sağolun

S25 Plus düşündünüz mü hiç?
Yok hocam hiç düşünmedim. 24 Ultra ile aynı tutardaydı açıkçası eledim onu

Yok hocam hiç düşünmedim. 24 Ultra ile aynı tutardaydı açıkçası eledim onu
S24 Ultradan işlemci ve batarya olarak daha iyi bir telefon. Ayrıca daha güncel 1 yıl daha fazla güncelleme desteği var. Bütçeniz var ise S25 Plus modelini düşünebilirsiniz.

S24 Ultradan işlemci ve batarya olarak daha iyi bir telefon. Ayrıca daha güncel 1 yıl daha fazla güncelleme desteği var. Bütçeniz var ise S25 Plus modelini düşünebilirsiniz.
Hocam peki kamerası nasıl normal s25e nazaran daha mı iyi ?

Hocam peki kamerası nasıl normal s25e nazaran daha mı iyi ?
S25, Plus ve Ultra modelleri arasında sadece tek bir farklı özelliğe yarayan kamera dışında bir fark yok diye biliyorum. O da ultra modelinde yakınlaştırma artısı katıyor. Detaylı araştırmak gerek.

S25, Plus ve Ultra modelleri arasında sadece tek bir farklı özelliğe yarayan kamera dışında bir fark yok diye biliyorum. O da ultra modelinde yakınlaştırma artısı katıyor. Detaylı araştırmak gerek.
Kararsız kaldım . Umarım düzgün bir tercih yaparım .

Arkadaşlar çok farklı bir tercih yaparak honor magic 7 pro aldım. Yardımınız için teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…