Note 5 telefonumun iç ekranı 2 defa kırılmıştı. ( ilk düşüşte 40 cm diğeri 70 cm gibi bi mesafe evet ölçtüm düştükten sonra). Neyse 1.5 yıl garantisi devam ediyor diye Samsung servisin yolunu tuttum. 800 lira karşılığında garantiye sokacaklarını söylediler verdim 2 ay sonra geldi neyse aldım eve gelince dikkatimi çekti ahize kısmının o kısımdaki ekranda kalkma vardı. Neyse bi sorun teşkil etmedi.
Neyse aradan 3-5 ay geçti iç ekran yine kırıldı. Tabi aldığım güne öyle bi lanet ediyorum ki daha önceki telefonlarımda böyle bi sorun yaşamadım. Neyse götürdüm bu sefer öyle böyle 770'e yaptı aynı servis. Bu sefer de 1 ay bekledim. Baktım yine aynı sorun orada ki kalkma yine var. Herhalde ekran çıktıktan sonra orijinali gibi olmuyor düşüncesiyle kullandım. Sonra Whatsapp'dan gelen seslerde tak ekran kapanıyor. Birisini arayacağım tak ekran kapanıyor. Sensör mesafesi açık olduğu için yapıyormuş bastırınca düzeliyordu. Bataryası hızlı bittiği için servise götüreyim dedim. O yapan servis sistem yok dedi. Diğer servise gittim ben de. Oradaki eleman kasa yamuk 470 lira karşılığında garantiye girer dedi bana. O kalkma kasa yamuk olduğu için tam oturmadığı içinmiş eğer bilgim olsaydı yaptırmazdım, yapan servis o şekil garantiye soktu. Ben de garantiye bu şekilde girdiğini söyledim. Sorumluluk alamayacağını söyledi. Biraz tartıştık orada sonra geldim yine sinirli bi şekilde. Servis formları duruyor. Aradım Samsung'u biz size döneceğiz dendi tabii ki. Aradılar birkaç gün sonra ulaşamadılar. Şebeke sorunum vardı. 3 gün sonra aradıklarında konuştum inceleme olduktan sonra döneceklermiş bana vs.
1 hafta sonra bi arayayım dedim. Bana kaydımın silindiği söylendi. Ulaşamadıkları içinmiş. Konuştum dedim ama müşteri temsilcisi hanımfendi, sadece kaydınız silinmiş onu görebiliyorum dedi. O zaman tepem attı. Kusura bakmayın uzun uzun anlattım belki başına gelir birisinin uğraşmasın direk tüketici hakem heyetine gitsin diye yazıyorum. Şimdi ben gideceğim haklı çıkar mıyım? İade istiyorum. Ne kadar sürede açıklanır? Kutu içeriği olarak kutusunu şarj aletini vermek zorunda mıyım? Elimde duruyor hepsi fakat kaybetseydim ne olmuş olacaktı? Cihazı aldıktan sonra hepsini saklamak zorunda değiliz sonuçta. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ek olarak : Ekranımı yapan servisin yetkisi elinden alınmış, geçen ay kapandı.