Samsung SM-B550H Roaming Sorunu

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta önce yurtdışından eniştem geldi. Eniştemin telefonunun üst kısmında, şebeke simgesinin olduğu yerin yanında büyük "R" harfi çıkıyor. Eniştem bir başkasını arayabiliyor ama bir başkası eniştemi arayamıyor. İnternetten araştırdım bu "R" harfi "Roaming" anlamına gelmekteymiş. Bu roaming in türkçe karşılığı ise dolaşım anlamıma geliyor sanırsam. Bu "R" işaretini ayarlardan kapatmamız gerekiyormuş fakat ben ayarlar menüsünde böyle bir seçenek bulamadım. Telefonun dili de Almanca olduğu için hiç bir şey anlamıyorum. Türkçe dil seçeneği de yok telefonda. Dil paketi yüklemek içinde root yapmak gerekiyormuş. Telefonun garantisi bitmediği için bu root işine bulaşmayı uygun bulmadım. Size diyeceğim şu ki bu "R" harfini yani roaming ayarını nasıl kapatabilirim ? İnternetten baktım ama faydalı bir bilgi bulamadım. Bende sizlere bir sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

türkçe telefonlarda ayarlar menüsünden dil değiştirebiliyorsun. Belki almanca telefon türkçeye çevrilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…