Samsung SM-T230 Kasma Sorunu

Xamazunga

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Adana, Turkey
Bende bir Samsung tablet var. Orta yollu bir şey. Fakat oyun oynarken, menüde gezerken her zaman donuyor. Aynı tabletin bir düşük modeli, çerçevesi biraz daha kalın olanı komşumuzda var ama onunki canavar gibi. Az önce format attım, yok. Yine aynı tas aynı hamam. Nasıl çözerim bu sorunu?

Ben de SM-T230 kullanıyorum, ondan zamanını sordum. İlk aldığımda fazla sıkıntısı yok gibi görünüyordu fakat 2-3 ay içerisinde durum çok değişti. En basit oyunlarda hatta web tarayıcısında dahi kasmalar yaşamaya başladım. Yazılım konusunda da destek verilmeyince durum iyice kötüleşiyor. Factory Reset de çözüm olmuyor maalesef. Cihaz eski olsaydı ROOT'layıp gereksiz Samsung uygulamalarını kaldırın derdim fakat cihaz çok yeniymiş. Ayrıca abartılacak kadar da bir düzelme olmuyor. Özetle Samsung bu tablette iyi bir iş çıkaramamış ve bu sorunları ben de yaşıyorum. Şu an için yapılacak pek bir şey gözükmüyor.

Tamam, Samsung'a kötü deyince kızıyorlar. "Üst seviye telefonları çok güzel." diyorlar. Anladık da o zaman alt seviye cihaz satmasınlar. Mesela ben Casper Via V5 kullanıyorum. Mecbur olarak kullansam da telefonda o kadar oyun oynuyorum, kasma nedir görmedim. Bu fiyatlara Samsung Grand Neo var. Telefonu alıp da pişman olmayan yok.

Şimdi ben bu tablete 450 TL verdim ama kullanmaktan çekiniyorum. Kısaca 450 TL'mi çöpe atmış oldum...

Evet, Samsung üst seviye cihazlardaki başarısını orta ve alt seviyede maalesef gösteremiyor. G2'den önce S4 Mini kullanıyordum. Onu alırken çok fazla anlamıyordum bu işlerden, teknik özelliklerine bakıp almıştım. Bir süre kullanınca insan Stock ROM'da kullanılacak telefon olmadığını anlıyor. Oysa onun yerine kendisinden yaklaşık 200-300 TL ucuz olan (o zamanki fiyatından bahsediyorum) Moto G'yi alsaydım şu an hala kullanıyor olabilirdim. Yazılım konusunda orta ve alt segmentte yeterli ilgiyi göstermiyor. Durum böyle olunca donanım yeterli dahi olsa cihaz günün şartlarına ayak uyduramıyor. A serisinin ilk çıkacağı duyurulduğunda ben umutlanmıştım. Yazılım konusunda hakkını yiyemem. Gerçekten eski orta seviye cihazlarına kıyasla bunlara daha çok önem gösteriyor. (Yeterliliği tartışılır) Fakat bu sefer de Performans/ Fiyat pek olmamış. Elbette sadece tasarımı için alanlar bile vardır, olacaktır fakat ben kişiye göre değişmeyen yönler hakkında konuşuyorum.

Samsung aynı yöntemi tabletlerde de uyguluyor desek yanlış olmaz.

Mesela ben Casper Via V5 kullanıyorum. Mecbur olarak kullansam da telefonda o kadar oyun oynuyorum, kasma nedir görmedim.

Şanslıymışsınız, Casper ile genel anlamda sorun yaşamayan nadir kişi vardır.

SMT-800 tab s var "üst seviye" tablet ama hala güncellemesi gelmedi. Takılmalar oluyor, pili ilk halinden %20 daha az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…