Cihazımın yavaşlaması sonucu ROM atmaya karar verdim. Şu anda cihazımda hiçbir oynama yapmadım. Elimde SD kart ve PC var. Hangi yazılımları kurmalıyım, hangi dosyaları indirmeliyim? ROM'u ve TWRP'yi nasıl kuracağım? OEM kilidini nasıl açacağım? ROM yedeğini nasıl alacağım? Cihaz brick olursa ne yapacağım?
Kısaca hiçbir şey bilmiyorum, detaylıca yardımcı olursanız sevinirim. Linkteki ROM dosyasının Android 13 sürümlerinden hangisini önerirsiniz?
LineageOS is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android, which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device. Your warranty is now void. I am not responsible for bricked...
Download Samsung Odin, the official ROM flashing tool for Android devices. Access Odin download links and flashing guides for seamless updates on your Samsung tablet and smartphone.
You need the driver only if you are developing on Windows and want to connect a Samsung Android device to your development environment over USB.
developer.samsung.com
Sürücüyü kurmayı unutmayın.
Bunları bilgisayara indirdikten sonra işlemlere başlayabiliriz. İlk iş geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama ve OEM kilidini açmak olsun, açtıktan sonra cihazı kapatın ve ses tuşlarına basılı tutarken cihazı bilgisayara bağlayın, mavi ekran geldiğinde ses arttırma tuşuna basılı tutun, sizden kilidin açılıp açılmamasını soracak, orada ses arttırma ile evet deyin ve cihazın açılmasını bekleyin.
Açılınca cihazı kurun ve ağa bağlayın daha sonra geliştirici seçeneklerine girip OEM kilidi seçeneğinin pasif durumda olduğunu kontrol edin ve USB hata ayıklamasını açın.
Buraya kadar yapabildiyseniz haber edin devam edelim hocam.
@Atakan K kurtarma modu TWRP oluyor hocam, yüklerken dediğiniz yer galiba Odin ile kurulum yaptığımız yer değil mi? Eğer öyle ise 2 3 saniye sürmeyecektir. ROM dosyasından bahsediyorsanız sorun olmayacaktır, tekrar bağlayıp atmanız yeterlidir.
@Atakan K evet hocam, hangi dosyaları yerleştireceğiniz zaman isimlerinden belli oluyor zaten, CSC kısmıma "home_csc" yerleştirmeyin yeter. O verileri silmeden ROM kurar.
Yapmadım hocam daha, hangi sürümü kuracağım hakkında kararsız kaldım. Android 14 mü kurayım 13 mü? Hangi tarihin ROM'unu kurmalıyım? Çekirdek vb. diyordu da pek anlamıyorum.
Yapmadım hocam daha, hangi sürümü kuracağım hakkında kararsız kaldım. Android 14 mü kurayım 13 mü? Hangi tarihin ROM'unu kurmalıyım? Çekirdek vb. diyordu da pek anlamıyorum.
Your warranty is now void. I am not responsible for bricked devices, dead SD cards, thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please do some research if you have any concerns about features included in this ROM before...
Galaxy Tab A 10.5 (2018) WiFi [SM-T590] (gta2xlwifi) for /e/OS-T 1.20 e-1.20-t-20240307-UNOFFICIAL-gta2xlwifi.zip https://sourceforge.net/projects/eosbuildsronnz98/files/SamsungSmartphones/e-1.20-t-20240307-UNOFFICIAL-gta2xlwifi.zip/download Please see sources and install instructions...
community.e.foundation
Çekirdek konusunda benim de pek bilgim yok maalesef.
Your warranty is now void. I am not responsible for bricked devices, dead SD cards, thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please do some research if you have any concerns about features included in this ROM before...
Galaxy Tab A 10.5 (2018) WiFi [SM-T590] (gta2xlwifi) for /e/OS-T 1.20 e-1.20-t-20240307-UNOFFICIAL-gta2xlwifi.zip https://sourceforge.net/projects/eosbuildsronnz98/files/SamsungSmartphones/e-1.20-t-20240307-UNOFFICIAL-gta2xlwifi.zip/download Please see sources and install instructions...
community.e.foundation
Çekirdek konusunda benim de pek bilgim yok maalesef.
Çok teşekkür ederim hocalarım yardımlarınız için. Ben sadece eOS ve Lineage var sanıyordum, crDroid kurmayı düşündüm ama kamerada sorunlar varmış :/ eOS arayüz olarak biraz garip geldi, ondan dolayı Lineage kuracağım. Bugün verileri yedekleyip kilidi açarım.
Download Samsung Odin, the official ROM flashing tool for Android devices. Access Odin download links and flashing guides for seamless updates on your Samsung tablet and smartphone.
You need the driver only if you are developing on Windows and want to connect a Samsung Android device to your development environment over USB.
developer.samsung.com
Sürücüyü kurmayı unutmayın.
Bunları bilgisayara indirdikten sonra işlemlere başlayabiliriz. İlk iş geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama ve OEM kilidini açmak olsun, açtıktan sonra cihazı kapatın ve ses tuşlarına basılı tutarken cihazı bilgisayara bağlayın, mavi ekran geldiğinde ses arttırma tuşuna basılı tutun, sizden kilidin açılıp açılmamasını soracak, orada ses arttırma ile evet deyin ve cihazın açılmasını bekleyin.
Açılınca cihazı kurun ve ağa bağlayın daha sonra geliştirici seçeneklerine girip OEM kilidi seçeneğinin pasif durumda olduğunu kontrol edin ve USB hata ayıklamasını açın.
Buraya kadar yapabildiyseniz haber edin devam edelim hocam.