Samsung Smart Monitor M7 vs Odyssey Neo G7

Makaleler
2
Daha fazla  
43 inçlik 4K monitör alacağım. İki model arasında kaldım. YouTube ve Amazon Prime içerikleriyle birlikte yüksek kalitede 4K filmleri izlemek için kullanılacak. Oyun için kullanılmayacak. Önemli olan kriter görüntü kalitesi. Arada iki katın üstünde fiyat farkı var. Sizce bu farka değer mi ya da içerik izlemek için gereksiz bir masraf mı? Görüntü kalitesi kalitesi olarak arada bir fark var mıdır? Her ikisi de VA panel.

Neo G7 avantajlarını şöyle sayabilirim;

Local dimming var, düşük ışıkta çok iyi siyah renk verir ve oldukça derin bir görüntü sağlar.
600 nit maximum parlaklık(M7 den 2 kata katı daha parlak 300 nit'e 600)
Wifi, bluetooth gibi aygıtlar Neo G7 de daha gelişmiş durumdalar
Neo G7 daha verimli(belki işinize yarayabilir)

Belki işinize yarar olurda oyun oynarsanız;
1ms gecikme desteği var(FPS oyunları için çok önemli)
144Hz(oyunlarda daha akıcı(4K da akıcılık için ona göre de bir ekran kartı gerekli))

Ve son olarak Neo G7 21 bin TL 2+ katı daha pahalı iken M7 ortalama 10 bin TL ye bulunabiliyor ve bence oyun oynanmayacak ise 2 katı fazla para vermeye değmez.

Neo G7 avantajlarını şöyle sayabilirim;

Local dimming var, düşük ışıkta çok iyi siyah renk verir ve oldukça derin bir görüntü sağlar.
600 nit maximum parlaklık(M7 den 2 kata katı daha parlak 300 nit'e 600)
Wifi, bluetooth gibi aygıtlar Neo G7 de daha gelişmiş durumdalar
Neo G7 daha verimli(belki işinize yarayabilir)

Belki işinize yarar olurda oyun oynarsanız;
1ms gecikme desteği var(FPS oyunları için çok önemli)
144Hz(oyunlarda daha akıcı(4K da akıcılık için ona göre de bir ekran kartı gerekli))

Ve son olarak Neo G7 21 bin TL 2+ katı daha pahalı iken M7 ortalama 10 bin TL ye bulunabiliyor ve bence oyun oynanmayacak ise 2 katı fazla para vermeye değmez.
Teşekkürler hocam. Zaten oyun oynayacak olsam 43 inç almam. Yakın mesafeden bakacağım için 23-24 inç civarı FHD monitör alır işimi görürüm. 4K monitör için minimum RTX xx80 serisi lazım. O halde M7 daha makul bir çözüm gibi duruyor.

Evet ama benim sıfırdan sistem kurmam lazım. Ona da bütçe yok. Çünkü masaüstü kullanmıyorum. Günlük işler için kullandığım harici ekran kartı bile olmayan laptopum var. :D

O zaman 4K Gaming topuna hiç bulaşmayın hocam. 4060 Ti vb. kartlar da 4K da genellikle 50 FPS falan verirler fakat frame time oranları çok yüksek olduğundan 50 FPS size 10 FPS gibi hissettirebiliyor 4K da sağlam sistemler gerekli.

Monitör olarak bu bilgisayar iyi bir seçim olur mu? Fiyatı ve bağlantı özellikleri iyi görünüyor. Mac mini m2 için monitör arıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı