Samsung SSD 860 QVO 1TB çok düşük yazma hızı

Onurcan Çetin

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, kolay gelsin herkese. Başlıkta belirttiğim gibi yazma hızı çok düşük değerlerde. İlk aldığım zaman:

Okuma hızı 520.
Yazma hızı 480.

Ancak aradan 2-3 ay geçti şu anki değerler böyle:

Okuma hızı 485.
Yazma hızı 82.

Sebebi nedir? Tüm Driver'lar güncel bilgisayarı açıp kapadım ona rağmen böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem arkaplanda dosya yüklüyor olabilir. Samsung'un yazılımı ile değerlerini kontrol edebilirsiniz. Samsung'un sitesinden ssd tools'u indirip varsa güncelleyin ve sanırım oradan hız testi yapılıyordu, varsa eğer yapın ve öyle yazın değerlerinizi.

QVO yani isminden de anlaşılabileceği gibi QLC yapısını kullanıyor. Yani 1 hücrede 4 bit saklanıyor. SSD hızlarında SLC > MLC > TLC> QLC gelir. QVO'larda hızı yüksek tutmak için alan boşken bazı 4 bitlik hücreler 1 bit tutarak sanki SLC gibi çalışıyor ve yazma hızlarını yükseltebiliyor. Ancak alan azaldıkça bu özelliği kullanamıyorsunuz.

Daha detaylı bir açıklama;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkada başka bir şey çalışmadığına emin misin?
Evet

Samsung Magician uygulamasından yaptım zaten.. Samsung 860 QVO SSD Düşük Hız Problemi - Technopat Sosyal burdaki konudada aynı sorun varmış şuan SLC Cachenin boşaltmasını bekliyorum
Yani depolama alanım ne kadar azalırsa yazma hızımda o kadar mı azalıcak ?

Evet bu yüzden QVO önermiyorum.

Evet. Video'daki 5. dakikada da anlatıdığı gibi SSD'nin SLC olarak kullandığı alan, SSD doldukça azalıyor.
430 GB boş alanım vardı 100 GB daha boşalttım 530 GB boş alan var ve yazma hızı 77...
Evet. Video'daki 5. dakikada da anlatıdığı gibi SSD'nin SLC olarak kullandığı alan, SSD doldukça azalıyor.
Aradan 8-9 saat geçti bilgisayarı açtım tekrardan test yaptım sonuçlar hala daha aynı..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…