Samsung SSD kaliteli mi?

SayonaraV

Centipat
Daha fazla  

Burayı mı atmam gerekiyor tam bilmiyorum ama modeli bu sanırım. Eğer atmam gereken başka bir şey var ise söylerseniz atmaya çalışırım. Şimdiden teşekkür ederim.

Anlamadım. SSD'yi yeni mi aldınız?
Bilgisayarımı yeni aldım sayılır, SSD markam da bu. Burayı mı atmam gerekiyor derken şunu kast ettim: Aygıt yöneticisine gelip oranın ekran görüntüsünü aldım. O yüzden modelimi öğrenmek için ekran görüntüsünü almam gereken yer burası mı bilmiyorum dedim. (Git gide karmaşıklaşıyor anlatışım üzgünüm )

Eki Görüntüle 2052378

Burayı mı atmam gerekiyor tam bilmiyorum ama modeli bu sanırım. Eğer atmam gereken başka bir şey var ise söylerseniz atmaya çalışırım. Şimdiden teşekkür ederim.
OEM bir SSD. Çok iyi olduğu söylenemez. Sürücü desteği vs. yok. Bir de bu SSD'nin ısınma sorunu olduğunu birkaç tane konuda 70-80 derecelere kadar çıktığından şikayet edenleri görmüştüm. Çok bir bilgi yok bu SSD ile ilgili internette. Çok iyi bir SSD olduğu söylenemez yani.

Hocam ben birkaç aydır kullanıyorum bir ısınma problemi yaşamadım ama bilemiyorum. Laptopumun markası Excalibur G770 bu arada.
Ekran Kartı: RTX 3050 4GB Vram
1x8GB ram
12. nesil Intel i5 12450H

Bu arada laptopumdan genel olarak memnunum. Yük altında Ekran kartı 60-70 derece işlemci 60-65 derecelerde seyrediyor. Sizin bu model hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Hayırlı olsun. Uygun fiyattan aldıysanız kesinlikle kaliteli.
Sağ olun hocam ayrı olarak almadan laptopumun kendi SSD'si bu. 19-20 bin lira civarıydı laptopum Excalibur G770

Yük altında o işlemcinin daha fazla ısınması lazım. Muhtemelen yük altında değildir. Hangi oyunları oynuyorsunuz? 19-20 bin TL bandında şuan alternatif RTX 3050'ye sahip bir laptop yok. O açıdan bakarsak fiyatına göre güzel bir laptop. Fakat 2-3 bin TL üstüne düzgün bir marka laptop alınabilirmiş. Tabii bu bütçe ile alakalı bir durum. Eğer 20'nin üstüne çıkamıyorsanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Yakın zamanda Ram'e 8 GB takviye yaparsanız farkını hissedersiniz.

Hocam ben yanlış bakmış olabilirim ama ekran kartının sıcaklığı doğru ondan eminim. (Ama dediğim gibi sıcaklıktan yana bi sorun yaşamıyorum en azından şimdilik). Ram konusunda da haklısınız, babam bana danışmadan almış eğer sorsaydı 1000 lira farkla 2x8 GB ram aldırırdım. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Bu arada sanırım ekran kartı vrami de düşük kalıyor biraz. O konuda bilgim yok ama.

O konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Yükseltilebilen bir şey değil. 6 GB VRam'li versiyonları piyasaya sunuldu fakat fiyat olarak uygun değiller ve fazla da yoklar açıkçası Türkiye'de.

O konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Yükseltilebilen bir şey değil. 6 GB VRam'li versiyonları piyasaya sunuldu fakat fiyat olarak uygun değiller ve fazla da yoklar açıkçası Türkiye'de.
Hocam 1x8 ram kullanıyorum bunu 2x8 yaptığımda ne kadar performans artışı olur? Biliyorum bunu böyle bakarak söylemek zor olabilir ama sisteme göre ortalama bir şey söyleyebilir misiniz? 2x8 GB ram 1x8'e göre çok mu fark eder?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…