Samsung SSD servise vermek gerekir mi?

Normalde bozuk sektorler olustukca yedek bloklarla degistirilir. SMART verilerini de paylasirsaniz daha iyi olur.
1689269687904.png

Diskinizde biraz fazla hata gozukuyor.
1TB modeli icin kullanilabilir yedek alaninin %90'a dusmesi de anormal bence.

Cok mu sicakta calisiyor? 50-60 gibiyse normal.

Bir de merak ettim hocam. Mumkunse parca numarasini paylasabilir misiniz? Magician'da yazmasi lazim.

Eki Görüntüle 1860770

Kullanma alanindan kastiniz ne bilmiyorum ama disk ilk aldigimda da 930GB idi halen de öyle, toplam 21.1 TB yazilmiş o gunden bu gune. Sıcakliklara gelecek olursam 3 senelik laptop, CPU ve GPU boşta 50-55'lerde 60'da görüyor. Oyundayken 85-90derecelerde. Cpu 95e kadar cikabiliyor. Dediginiz parça numarasini bulamadim seri no, yazilim no var sadece.

Kullanma alanindan kastiniz ne bilmiyorum ama disk ilk aldigimda da 930GB idi halen de öyle.
Normal alandaki bloklar bozuldukca bu yedek alandaki bloklar devreye giriyor. Onlarin miktari azalmis. Recover derseniz muhtemelen daha da azalacak.

Toplam 21.1 TB yazilmiş o gunden bu gune. Sıcakliklara gelecek olursam 3 senelik laptop, CPU ve GPU boşta 50-55'lerde 60'da görüyor. Oyundayken 85-90derecelerde. CPU 95'e kadar cikabiliyor. Dediginiz parça numarasini bulamadim seri no, yazilim no var sadece.
Diskin sicakligindan bahsediyorum hocam. 70 ustu bu SSD icin fazla.

Sonuc olarak normalden fazla veri hatasi var. Servisin bunu kabul edecegini sanmiyorum ama isterseniz durumu belirtin kendilerine.

Yazilim no paylassaniz da olur. Bu SSD'nin 2 farkli surumu var cunku. Biri sonradan revize edilmis, kontrolcusuyle birlikte muhtemelen NAND yongalari da degistirilmis.

Normal alandaki bloklar bozuldukca bu yedek alandaki bloklar devreye giriyor. Onlarin miktari azalmis. Recover derseniz muhtemelen daha da azalacak.

Diskin sicakligindan bahsediyorum hocam. 70 ustu bu SSD icin fazla.

Sonuc olarak normalden fazla veri hatasi var. Servisin bunu kabul edecegini sanmiyorum ama isterseniz durumu belirtin kendilerine.

Yazilim no paylassaniz da olur. Bu SSD'nin 2 farkli surumu var cunku. Biri sonradan revize edilmis, kontrolcusuyle birlikte muhtemelen NAND yongalari da degistirilmis.
Recover dedim fakat paylaştığım ekran görüntüsündeki gibi unable to recover hatası veriyor, yani recover yapamıyorum iki kez denedim.

Veri hatası servisin kabul etmesi için bir neden değil mi ? Niye kabul etmiyor.

1689273756822.png

Diskin sıcaklığı için bi bilgim yok malesef hiç takip etmedim, o yüzden cpu ve gpu değerlerimi yazdım. Ama laptop için normal değil mi niye ssd dayanamıyor. Laptopun içinde gelen kingston m2 ssd bile 0 bad block'a sahip. Hem samsungdan daha yaşlı hem de firma olarak geride ona rağmen birinde sorun var birinde yok.

SSD sürücünüzü yükleyin. Şu an Windows'un sürücüsü kullanılıyor.
Magician'dan ya da buradan indirin:

Hataların olması normal, disk bozulmadıkça değişim vs yapacaklarını sanmıyorum.

Bu arada, sizdeki disk revize edilmiş olani. Bir ara firmware yuzunden 980 Pro'da bu durum olusuyordu. Ayni kontrolcuyu kullandiklarindan dolayi 970 EVO Plus da etkilenmisti.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı