Samsung SSD ve B450M-A Pro Max anakart uyumu

343258

Hectopat
Merhaba!
Anakart: MSI B450M-A Pro Max mATX.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 GB.
PSU: Aerocool KCAS Plus 600W+ 80 Bronze.
Kasa: Aerocool Manage Saturn.
Sistemimi topladım SSD kaldı bir tek iki seçenek arasında kaldım. Oranları aynı, biri M.2 ve daha uygun. İlk sorum, uyumluluk problemi yaşar mıyım? MSI'inin sitesine bakıyorum fakat mATX için bir açıklama bulamıyorum. İkinci sorum, uyumluluk problemi yoksa, hangisini tercih etmeliyim? Üçüncü sorum, storagemi kullanarak HDD+SSD kullanmak daha mı faydalı, tek başına SSD daha mı kullanışlı?

Not: Render alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızı B450M S2H olarak değiştirin. O anakart kötü bir anakart ve fiyatı gereksiz pahalı. Render alacaksanız NVMe kullanmanız daha iyi olur A2000 tercih edebilirsiniz. Ama ikisi arasından birini alacaksanız M.2 yuvasını boş yere doldurmayın. 860 Evo alın.

Anakartı değiştirme şansım yok şu an. Ne zaman SSD ile ilgili bir konu okusam, Samsung Evo alın pişman olmazsınız deniliyor. Söylediğiniz SSD'yi bilmiyordum, mantıklı geldi, fiyatı da makul. Anakartım mATX olduğu için bir sorun yaşar mıyım, söylediğiniz modelde?

Samsung kaliteli SSD'ler üretiyor. Son kullanıcı için en kaliteli SSD'leri üretiyor. Ama siz render alacaksınız. Render için NVMe SSD çok önemlidir. O yüzden A2000 öneririm ben.

Anakartınızda NVMe desteği bulunmakta. Sorun yaşamazsınız. Ama iade etmeniz mümkünse iade edin o anakartı. Çok sıkıntılı bir anakart.

- MSI B450M-A PRO Max'in üzerinde hem SATA hem de M.2 yuvası var, yani her iki SSD ile uyum sorunu olmaz.

- M.2 SSD almak daha mantıklı.

- Tek başına SSD'yi daha hızlı bir şekilde kullanırsın.

Öncelikle teşekkürler, yanlışsam düzeltin. M.2'lerin boyutları anladığım kadarıyla birbirlerinden farklı. Fakat ben anakartımın M.2 yuvasını ölçemiyorum, MSI'nin sitesinde de mATX versiyonunu göremiyorum. Bu yüzden sormuştum uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım diye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı