Samsung Tab S10 Lite vs Huawei MatePad 11.5 PaperMatte

hramenalus

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba bu iki tablet arasında kaldım. Samsung Tab S10 Lite indirimle beraber 13000TL Huawei MatePad 11.5 PaperMatte klavyesiz olan modeli ise 12.300 TL (indirim kuponu ile) karar veremedim beni uzun süre götürsün şimdiki kullanım amacın YKS için not almak PDF açmak falan olacak sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tercihim Huawei'den yana olurdu.

- Okuma, çizim veya not alma ön plandaysa Huawei’nin PaperMatte ekranı büyük avantaj. Samsung ise daha canlı ve parlak ekranı ile video/oyun için daha uygun.
- Performans açısından çok büyük fark yok ikisi de orta-üst seviye cihazlar.
- Ram ve Depolama olarakta Huawei 8/256 Samsung'da aynı şekilde fakat ekstra Samsung'a SD Kart takabilirsin.
- Uzun pil ömrü ve daha hızlı şarj istiyorsan Huawei önde
- Kamerada Huawei daha güçlü, özellikle online toplantı ve belge taramada fark yaratır.
- Eğer Google uygulamaları (YouTube, Gmail, Drive, vs.) senin için önemliyse Samsung çok daha rahat. Huawei’de yan yükleme ile kullanabilirsin ama uğraştırıyor.

Elimden geldiğince araştırıp listeledim. Senin yerinde olsam Huawei MatePad 11.5 PaperMatte’i seçerdim. Google uygulamalarını dert etme, kendi uygulama mağazasından yükleyebilirsin.

Hocam işlemcisi o kadar iyi olmayabilir ama sizin yapacağınız işlemleri rahat kaldırır ekranı sayesindede not tutmak bayağı zevkli olur sizin için. Google uygulamarını MicroG ile halletin GBox ile değil.

Teşekkür ederim hocam kusura bakmayın ama bir sorun daha olacaktı Samsung exyones 1380 mi yoksa Kirin T82b işlemcisi mi daha kalitelidir.

Hocam işlemcisi o kadar iyi olmayabilir ama sizin yapacağınız işlemleri rahat kaldırır ekranı sayesindede not tutmak bayağı zevkli olur sizin için. Google uygulamarını MicroG ile halletin GBox ile değil.

Teşekkür ederim fikrim değişti Samsung Galaxy Tab S10 Lite almak daha mantıklı geliyordu.

Teşekkür ederim hocam kusura bakmayın ama bir sorun daha olacaktı Samsung exyones 1380 mi yoksa Kirin T82b işlemcisi mi daha kalitelidir.

Bence Exynos 1380 daha güvenilir ve dengeli bir işlemci. Kirin T82B kötü değil ama optimizasyonla ayakta duruyor, ham güçte Exynos önde.

Exynos 1380 benchmark sonuçları;

AnTuTu 10: - 597.714 puan
GeekBench 6: Tek çekirdek - 999, Çoklu çekirdek - 2.758
3DMark Wild Life: - 2.772 puan

Kirin T82B için doğrulanmış benchmark sonuçlarını bulamadım Huawei / HiSilicon bu işlemcinin performans değerlerini pek paylaşmamış

Özetle: Exynos 1380 > Kirin T82B diyebilirim.

Ekstra olarak şuna da bir göz atmanı öneririm;

Redmi Pad 2 Pro

Hocam benim bildiğim MatePad 11.5'ta Snapdragon 7 gen 1 var, Kirin T82b diye bir işlemci hayatım boyunca duymadım.

Hocam benim bildiğim MatePad 11.5'ta Snapdragon 7 gen 1 var, Kirin T82b diye bir işlemci hayatım boyunca duymadım.

Epeyde böyle göstermiş Snapdragon 7 gen 1 olması daha güzel sizin baktığınız model eski model olabilir bizim bahsettigimiz model 2025 olanı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-09-25-17-54-33-853_com.android.chrome-edit.jpg
    80,7 KB · Görüntüleme: 10
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…