Samsung Tab S7 FE Wi-Fi vs iPad 9.nesil

Mahonee

Hectopat
Daha fazla  
Bu konu hakkında açılan konuları okudum fakat güncel fikirlerinize ihtiyacım var. Yıllardan beridir Android kullanıcısıyım ama kime sorsam tablette iPad diyorlar. Bende böyle düşünmeye başladım fakat teknoloji marketlerinde 3-4 kez deneyimleme şansım oldu ikisini de. Samsung Tab S7 FE ekran büyüklüğüdür, kalemidir bir de Android'in özgürlüğü konusunda bir adım önde şahsi fikrim fakat Android kullandığımdan biliyorum bir süre sonra bu cihazlar sanki yıl geçtikçe Apple grubuna göre daha fazla performans kaybı yaşıyor. Donmalar kasmalar başlıyor. iPad 9. nesil sanki daha stabil ve akıcı. Bir de 4 GB RAM olması Tab S7 FE tarafında soru işaretleri oluşturdu. Tablette internette gezinme, YouTube ve Office programları kullanacağım. Bunların üzerine 3 sorum var.

1-Ekran büyüklüğünden, dex modundan vazgeçip iPad almak mı?
2-Eğer Samsung Tab S7 FE alınırsa ne kadar süre cihaz performanslı şekilde devam eder?
3-Android tarafındaki RAM Plus sistemi geldiği zaman cihazın sanal belleğini arttırmak 4 GB RAM'in eksikliği tatmin edici düzeyde kapatır mı?

Son düzenleme:
iPad.

Bence de İpad donanımı büyük fark eder hocam.

Yani bakıldığında benzer performansa sahip cihazlar ama iPad'in çok büyük bir avantajı uzun yıllar boyunca güncelleme alacak ve iyi performans verecek olması. Şahsen ben de sırf bu yüzden "Samsung'cu biri" olarak tercihimi iPad'den yana yaptım ki 5-6 sene kullanabileyim. Kısaca 2-3 sene sonra yeni tablet alabilirim diyorsanız S7 FE sanki daha güzel bir cihaz; ama uzun süre kullanacaksanız kesinlikle iPad derim.

Hocam bende yıllardan beri samsungcuyum fakat tablette değişiklik yapabilirim gibi duruyor. Tableti fazla yormayı düşünmüyorum sadece YouTube ve internetre gezinme az da olsa Office programlarını kullanırım. Açıkçası tablet alamam gibi duruyor tekrar. Bir kere alınca uzun yıllar götürmesini istiyorum. Samsung telefonları iyi biliyorum fakat sizce tablette uzun yıllar götüremem mi bu performansı? Samsung'un ekran büyüklüğü ve kalemi cezbediyor.
Bence de iPad donanımı büyük fark eder hocam.

Ekran büyüklüğü, kalemi ve dex modu Samsung'ta kafa karıştıyor hocam bende ya.

@Mahonee Valla dediğim gibi, ben de Samsung düşünüyordum ama sırf daha uzun süre kullanabilirim diye iPad aldım. Genelde PDF okumak/düzenlemek/işaretlemek için kullanıyorum, bakıldığı zaman çok bi' iş gücüne ihtiyacım kesinlikle yok ama suyu çıkana kadar kullanacağım için tercih ettim daha pahalı olmasına rağmen. Elimdeki 2. nesil iPad bile çalışırken (tabii iOS sürümü çok eski, çoğu uygulamayı kuramıyorum vs.) ondan birkaç ay sonra çıkan Samsung Galaxy Tab 10.1'imin çalışan aksamı yok. Çok eski modeller oldukları için kıyaslamanın %100 doğruluğu ve mantığı yok lakin azıcık da olsa fikir veriyor.

Hocam aynı fikirdeyim sizinle bende fakat şu ekran büyüklüğü olayı çok ikilemde bırakıyor. Elimde Samsung S20 Plus var sanki aşırı fark yokmuş gibi geliyor tabii o kadar da değil de. Tab S7 FE boyutunu gördükten sonra oldu bu olay. Ekranı falan 2ye bölüncede rahat kullanılabiliyor değil mi hocam IPad'de.

@Mahonee şöyle bir örnekle cevaplayabilirim. Ama rahat kullanılıyor, evet 10.2 inç de çok küçük değil bence. Tabii 12.4 neredeyse laptop ekranı boyutunda ancak tablet olarak çok optimal bir boyut bana kalırsa.

Son düzenleme:

Gayet de yeterli duruyor aslında hocam zaten laptop boyutunda aramıyorum bende. Teşekkür ederim yardımcı oldun çok bana karar vermemde. Kolay gelsin

Bu arada müthiş bir eksiğini söylemeyi unuttum, eğer sizin için önemliyse, hoparlör. Hem stereo değil, hem de çok vasat bir ses imzasına sahip. Ama 3.5mm jak girişi var sonuçta, çok üzmüyor o yüzden beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…