Hocam bazı Custom ROM'lar aroma gibi installer ile kuruluyor, yani kurulum aşaması Lineage'den farklı.
Bu rehber Samsung cihaza ayrıntılı ROM kurma değil de bana kalırsa sadece A3 2016 Exynos'a lineage ROM kurmak olmuş.
AOSP'lerde aroma kullanılmıyor pek.
Ancak bu rehber de bu tarz bilgilerden söz edilmemiş, sadece LineageOS kurmak bu belli ayrıca direk Samsung telefonları kapsamış rehber.
Daha geçen arkadaşımın telefonuna birlikte Knox sayacını patlatıp Android 14 kurmuştuk ve kurulum süreci LineageOS gibi değildi.
Başlık ile içerikte gösterilen uyuşmadığından bu eleştiriyi yapıyorum.
Olabildiğince açık anlatamaya çalıştım, zaten bu konulara az çok ilgili olan biri çevreden edindiği bilgilerle ROM atabilir diye düşünüyorum. Bu rehberi ise yeni başlayan kişilerin tek bir yerde bütün anlatıma sahip olması için yapmak istedim.Daha detaylı olsaydı daha iyi olabilirdi, bu tür işlerle alakası pek olmayan bir kişi için zor gibi gözüküyor.
Sadece LineageOS kurmak diyerek konuyu neden bu kadar spesifik hale getirdiğini anlamıyorum. Ben sadece bir örnek olması amacıyla A3 2016 cihazını kullandım. Ve evet bu rehber sadece Samsung telefonları kapsamış çünkü diğer telefon markalarında işler değişebiliyor. Bu rehberde yeni başlayanlar için basit ve olabildiğince ayrıntılı anlatmaya çalıştım. KnoX sayacını patlatmak, root atmak veya daha üst seviye bilgi gerektiren konular tabiki de tek bir rehber ve yazılı kaynakla öğrenilemez. Dediğim gibi zaten az çok bilgisi olanların tek bir çatıda öğrendiklerini uygulayabilmesi için bu rehberi yapma gereksinimi duydum.Ancak bu rehber de bu tarz bilgilerden söz edilmemiş, sadece LineageOS kurmak bu belli ayrıca direk Samsung telefonları kapsamış rehber.
Daha geçen arkadaşımın telefonuna birlikte Knox sayacını patlatıp Android 14 kurmuştuk ve kurulum süreci LineageOS gibi değildi.
Başlık ile içerikte gösterilen uyuşmadığından bu eleştiriyi yapıyorum.
Gerekli bileşenler:
Bilgisayar.
Telefon.
Bağlantı sağlayacak USB kablosu.
Gerekli yazılımlar:
Odin.
TWRP.
Cihazınıza uygun ROM.
GApps.
(Samsung Galaxy A3 2016 üzerinden anlatım sağlayacağım.)
Bilgisayarımıza Odin programını indiriyoruz.
Cihazımız için uygun TWRP sürümünü indiriyoruz:
Samsung Galaxy A3 2016 (Exynos)
Disclaimer:Team Win strives to provide a quality product. However, it is your decision to install our software on your device. Team Win takes no ...twrp.me
Cihazımın için uygun ROM ve GApps dosyalarını indiriyoruz:
[OFFICIAL][a3xelte][SM-A310F]Lineage OS 16.0 for A3 2016
Introduction LineageOS 16.0 is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 9.0 (Pie), which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device. The port for the Exynos7580 based...xdaforums.com
Öncelikle telefonumuzu download moda alıyoruz.
A3 2016 için telefon kapalı durumdayken ses kısma + güç + Home tuşu.
Gelen ekrandan ses açma tuşuna basıyoruz.
Ardından bilgisayardan Odin programını açıyoruz ve telefonumuzu download modundayken bilgisayara bağlıyoruz.
(Odin'de sol üstte mavi bir kutucuk belirirse tamamdır demektir)
Odin'deki AP bölümüne tıklayıp indirdiğimiz TWRP dosyasını seçiyoruz ve telefona flashlıyoruz.
Telefon kapalı durumdayken ses açma+ Home tuşu+Power ile TWRP'ye giriş yapıyoruz.
TWRP ekranına geldikten sonra wipe bölümüne gelip Advanced wipe diyerek internal Storage, USB OTG, Micro SD kart hariç tüm kutucukları işaretleyip kaydırıyoruz.
Ardından iki kere geri gelip format data yazan yere basıp yes yazıp onaylıyoruz.
TWRP menüsüne geldikten sonra bilgisayara indirdiğimiz ROM ve GApps dosyalarını telefonunmuzun internal Storage klasörüne atıyoruz.
Ve install yazan bölüme basıp önce ROM ve sonrasında GApps dosyasını flashlayıp TWRP menüsünden reboot yazan kısma ve System yazan kısma basıp yeni telefonumuzun keyfine varıyoruz
@Umut Nas @Heribert Yavuz @Vertraulich
Bir yanlışlık veya hata varsa yazabilirsiniz.
Yapılır eğer uygun rom dosyasını bulursan yapabilirsin, custom romlar stock romlara göre daha hafif ve stabil oluyorlarEski J7 Max telefona yapılır mı? Ne gibi kârı olur?