Samsung telefonu Android 7.1.1'den 6.0.1'e döndürme

411871

Hectopat
Merhaba, dünden beri eski bir telefonum olan Galaxy J5 2016 (SM-J510FQ)'ya Android 7.1.1'den sürüm düşürme yapmaya çalışıyorum. SamMobile'den Android 6.0.1 için olan Firmware'yi indirdim. Odin ile kurulumu başlattım ama telefon ekranında SW rev check fail hatasını alıyorum. Bilgisayarda da kırmızı fail yazısı çıkıyor. Telefona hard reset attım olmadı. Farklı Odin sürümleri denedim olmadı. SD kartı çıkardım olmadı. Telefonun rootlu olması falan mı gerekiyor ya da başka bir şey. Bu konulardan çok anlamam daha yeniyim yeşillendiren olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ROOT atıp TWRP kurun. Ardından sisteminizin yedeğini sd karta alın. Android 6 ROM'unu sd karta atın. WIPE kısmına gelin. Advenced wipe diyin. SD Card ve OTG USB hariç hepsini tikleyin. İnstall kısmına gelin ve SD Card'a attığınız romu seçip kaydırın. Bu kadar.

ROOT atıp TWRP kurun. Ardından sisteminizin yedeğini sd karta alın. Android 6 ROM'unu sd karta atın. WIPE kısmına gelin. Advenced wipe diyin. SD Card ve OTG USB hariç hepsini tikleyin. İnstall kısmına gelin ve SD Card'a attığınız romu seçip kaydırın. Bu kadar.
Nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilir misiniz. İlk defa deneyeceğim.

Nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilir misiniz. İlk defa deneyeceğim.
Bu size yardımcı olacaktır:
Stock Rom linki:

Stock Rom linki:
Tekrar merhaba. TWRP Recovery'i ODIN ile kurdum. Sanırım şimdi telefonu TWRP Recovery'de çalıştırmam gerekiyor ama ben oraya giremedim. Tuş kombinasyonunu uygulayınca klasik android recovery modunu açıyor.
Stock Rom linki:
Telefona Magisk Manager adında bir program indi. İçinde güncellemelerini yaptım. Şimdi ne yapmam gerekiyor
Stock Rom linki:
Dediğiniz gibi yaptım telefonda kurma ekranına gelip verdiğiniz linki SD karta attım. Dosyayı kurmayı başlattığımda "Zip File is Corrupt" hatasını alıyorum. Telefon Samsung ekranında kalıyor. Lütfen yardım edin.

Son düzenleme:
Hocam keşke yapmadan önce biraz bekleseydiniz. Her neyse TWRP'yi kurmuşsunuz. Ve sanırım WIPE yaptıktan sonra Install'da ROM kurulamamış. ROM'un içeriğinden kaynaklı. Bu sebeple Custom Rom seçeneği kalıyor. Çünkü Stock Frimware'ın zip'ini bulamadım. Stock ROM kurmak için ODIN ile bilgisayar üzerinden yapıyorsunuz.
Bu Stock ROM için yönerge. Custom ROM'un Flash'ı daha kolay. Sizin modelle uyumlu olup olmadığını bilmiyorum.

Hocam keşke yapmadan önce biraz bekleseydiniz. Her neyse TWRP'yi kurmuşsunuz. Ve sanırım WIPE yaptıktan sonra Install'da ROM kurulamamış. ROM'un içeriğinden kaynaklı. Bu sebeple Custom Rom seçeneği kalıyor. Çünkü Stock Frimware'ın zip'ini bulamadım. Stock ROM kurmak için ODIN ile bilgisayar üzerinden yapıyorsunuz.
Bu Stock ROM için yönerge. Custom ROM'un Flash'ı daha kolay. Sizin modelle uyumlu olup olmadığını bilmiyorum.
Hocam ben eski orijinal 7.1.1'e nasıl dönerim. Telefonu açınca direkt download moduna giriyor, ben de 7.1.1 sürümünü atıyorum ama ODIN'de failed yazısı çıkıyor.
Hocam çok teşekkür ederim ilginize. Az önce Android 7.1.1 romunu kurmayı tekrar denedim ve başarılı oldum. En azından yeni bir şeyler öğrenmiş oldum. Biraz daha araştırıp öyle girişeceğim bu işlere. Şu anda beni aşıyor bu işler :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı