Samsung telefonu Xiaomi şarj aletiyle şarj etmek bir zarar verir mi?

supersu1999

Hectopat
Yer
Bursa Osmangazi yunuseli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8gb ram ddr4 Gigabyte Geforce rtx3050 Eagle Oc Ryzen 5 5500
Arkadaşlar telefonum Samsung Galaxy A15 ama ben Xiaomi POCO C40 şarj aleti kullanıyorum telefonu aldığımdan beri. Bir zararı var mıdır acaba?

Arkadaşlar telefonum Samsung Galaxy A15 ama ben Xiaomi POCO C40 şarj aleti kullanıyorum telefonu aldığımdan beri. Bir zararı var mıdır acaba?

Eğer Xiaomi olan orijinal ise fazla sorun olmaz ama orijinal olması yine garantilik bir durumda daha sağlıklı(ben olsam bende orijinal almaya para vermezdim)

Hiçbir sorun olacağını sanmıyorum. Ben de iPhone 15 Pro Max'i Samsung'un 45W adaptörüyle şarj ediyorum. Bazen Xiaomi adaptörü ile de ettiğim oluyor. Ek olarak Adaptörün Watt değerinin yüksek olması da önemli değil çünkü telefon sadece kendi desteklediği kadar enerji çeker. Önemli olan adaptörünüz orjinal ve kullanıcıya güven veren markalardan olsun.

Elektriğin volt değeri fazla düşük veya fazla yüksek değilse bir problem yaşamanız mümkün değil
1. W olarak ifade edilen şey Watt değeri Watt = Amper ile akımın çarpımı
2. Düşük Watt değeri zarar vermez sadece yavaş şarj olur.
3. Watt değeri aynıysa sorun yok
4. Watt değeri fazlaysa daha hızlı şarj olmaz telefon en fazla 25W desteklerse telefonun içindeki direnç sistemi ona engel olur 67W şarj olmaz. Ancak dirence bağlı olduğundan buna tamamen zararsız diyemem.

Bilgi için yazdım alıntı olarak takılı kaldı sadece 1. madde alıntıyla alakalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı