Samsung ve SK Hynix, DDR3 Üretimini Yakında Durduruyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Samsung'un LPDDR3 bellekleri de 20 nanometre üretim teknolojisine sahip

En büyük DRAM (dynamic random access memory) üreticileri olan Samsung ve SK Hynix, DDR3 bellek üretimini tamamen sonlandırmayı planlıyor. Micron ve bazı üreticiler DDR3 üretimini sürdürecek, ancak DDR3 artık eskidi desek yanılmış olmayız. DigiTimes‘ın sektör kaynaklarına dayandırdığı habere göre Samsung, 2022’nin sonuna kadar DDR3 bellek siparişlerini almaya devam edecek. Siparişler 2023’ün sonuna kadar gönderilmeye devam […]

Devamı: Samsung ve SK Hynix, DDR3 Üretimini Yakında Durduruyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Parası değerli ülkelerde DDR3 kullanan kalmamıştır sanırım çünkü adamlar için DDR3 dinozor çağından kalma bir teknoloji olarak görülüyor üretimi durdurmaları ve oluşan üretim boşluğunu yeni teknolojilere kaydırmaları normal. Birkaç seneye tüm dünya DDR5 sistemlere geçiş yapacakken ekonomik sebeplerden dolayı teknolojiye ayak uyduramamak gerçekten çok can sıkıcı. Maddi durumu çok iyi olan birisi bile DDR5 platforma geçerken değer mi diye defalarca düşünüyordur. Bizim ülkede alınabilir fiyatlara inebileceğini pek sanmıyorum çünkü bu yeni DDR5 belleklerin DDR4'e göre en büyük farkı hata düzeltmeli ECC modüller kullanıyor olması. Bunların üretimi normal RAM modüllerine göre epey masraflı.

Parası değerli ülkelerde DDR3 kullanan kalmamıştır sanırım çünkü adamlar için DDR3 dinozor çağından kalma bir teknoloji olarak görülüyor üretimi durdurmaları ve oluşan üretim boşluğunu yeni teknolojilere kaydırmaları normal. Birkaç seneye tüm dünya DDR5 sistemlere geçiş yapacakken ekonomik sebeplerden dolayı teknolojiye ayak uyduramamak gerçekten çok can sıkıcı. Maddi durumu çok iyi olan birisi bile DDR5 platforma geçerken değer mi diye defalarca düşünüyordur. Bizim ülkede alınabilir fiyatlara inebileceğini pek sanmıyorum çünkü bu yeni DDR5 belleklerin DDR4'e göre en büyük farkı hata düzeltmeli ECC modüller kullanıyor olması. Bunların üretimi normal RAM modüllerine göre epey masraflı.
Her ürün için DDR4-DDR5'e ihityaç yok ama. Atıyorum Raspberry Pi Zero'da DDR2 RAM bulunuyor. Ya da ucuz uydu alıcı-TV Boxlarda DDR2-DDR3 RAM bulunuyor çünkü fazlasına gerek yok zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı