Çözüldü Samsung yurt dışı cihazda şebeke var fakat internet yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alphonso_davies

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Samsung Galaxy serisinin son çıkan Ultra modelleri ve diğer bazı modellerde yurt dışı cihazlarda çoğu zaman kronik bir problem görülmeye başlandığı tarafıma iletildi. Şebeke var gözüküyor fakat ağa kayıtlı değil hatası alıyorum, arama yapılmıyor, arayan ulaşılamıyor uyarısı alıyor, internete bağlanamıyorum vb.
Bugün size kesin ve kısa şekilde bu problemi telefonunuzu sıfırlamadan nasıl yapacaksınız bundan bahsedeceğim:

Çoğu forum ve donanım sitesinde çeşitli açıklamalar, çözüm yolları sunulmuş fakat yüzde 90 gibi yüksek çoğunluk çözüme ulaşamamış. Bende deneme yanılma yöntemiyle birçok yol izledim fakat bir yol keşfettim. Yurt dışı S23 Ultra ve S24 Ultra modellerinde denemeyle çözüme ulaştım.
İşte çözüm:
Arkadaşlar öncelikle telefonunuzu tamamiyle kapatın. Kişisel hattınız hangi SIM yuvasına takılıysa aynı şekilde kalsın. İkinci SIM yuvasına bir yakınınız veyahut çalışan başka bir SIM kartı takınız. İki SIM yuvasına da SIM kartı takıldığına emin olduktan sonra telefonunuzu yeniden başlatın. SIM kartınız için PIN kodu istediğinde kişisel hattınızın kodunu giriniz. Sonrasında bir arama yapınız. Ve bu kadar. Yaptığımız bu yöntem henüz kullanıma açılmamış ikinci SIM yuvasının süresini etkilemez. Şebeke problemi hallolduktan sonra yakınınızın SIM kartını iade edebilirsiniz. 5 dakikalık bir iş için haftalarca beklemeniz gerek yok. Unutmayalım bazen her şey yazılımsal değil donanımsal da olabilir.
Sevgiyle kalın. İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…