Samsung'dan Apple'a geçmek mantıklı mi?

OOlcay

Hectopat
Yer
Under 6 feet of dirt
Daha fazla  
Selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 9 yıldır Samsung dışında telefon kullanmadım. Güncel telefonum Galaxy A32'yi 4 yıldır kullanıyorum ve yavastan ömrü dolmaya başladı o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Su an bütçem iPhone 13e yetiyor. Sizce mantıklı mı?

Derslerimde not almak icin de Samsung Tab S9 kullanıyorum. Applea geçersem telefonumla tabletim arasındaki ekosistemden neler kaybederim? Eger iPhone alırsam rahat kullanım için iPad de almam gerekir mi?

Ek olarak müzik dinlemeye önem veriyorum ve sanırım IPhone'lar LDAC gibi yeni nesil Bluetooth bağlantılarını desteklemiyormus. Cok bilgili olduğum bir konu da değil. Android'e kiyasla IOS'da kulaklık ses kalitesi farkı var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bence o bütçede S24 alıp geç. iPhone 13 eski bir cihaz artık. Hatta A32'den sonra senin için bir devrim olacak.

Önerim ise bir cihaz alınca her zaman son sürüme kadar güncellemeyin. Güncelledikçe cihaz ne olursa olsun kasılıyor, ağırlaşıyor. Zaten majör değişiklik de olmuyor. Mesela iOS 26 geldi ama ne eklendi ki? Geçmeye değer değil yani. Boşa cihazlar ağırlaştı. Desteklenmeyen şeyler yüklendi.

Kız arkadaşıma S22 aldık, hiç güncellemedi, Android 14, One UI 6 yüklü. Cihaz ilk gün gibi aşırı seri.

Son düzenleme:

Ekosistem tarafı karışık ama Max ekosistemi Samsung + Samsung şeklinde alırsınız büyük oranda yine 3. parti uygulamalarla Samsung + Apple ile almakta mümkündü sanırım.
Samsung'a alışığım diyorsan S24 tarzı cihazlar daha mantıklı ama böyle bir farklılık olsun hep Samsung Samsung diyorsanız yapılabilir bence.

iPhone 13 eski kalıyor bayağı iPhone almaya gerek yok ki arkadaşın dediği gibi S24 alın.

Son düzenleme:
Bence o bütçede S24 alıp geç. iPhone 13 eski bir cihaz artık.

Ülkede 8 Plus kullanan var hocam bu şartlarda 13 yeni bir cihaz gibi geliyor herkese.

Dostum ona bakarsan hâlâ S7-S8 kullananlar da var. Kendim de haziran ayına kadar S9+ kullanıyordum.

Ben şu zamanıma kadar Realme C25 kullanıyordum 4. seneme giricekken yeni telefona geçtim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…