Samsung'un eskisi gibi bir firma olmaması

Mucoxz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
2025 1. çeyrek de kaç yıldan sonra birinciliği Apple vermesi, artık eskisi gibi inovasyonlar yapmaması, giyilebilir ürünlerde Apple ürünlerinin kopyaları (Samsung Watch Ultra),2020'de Apple'ın adaptör koymayisindan 4ay sonra kendileride bırakmaları, laptop cihazlarında globale açmaması, (bence hata Note serisinin kaldırılması)

Sizce Apple çok iyi inovasyonlar yaptığı cok iyi yapay zeka özellikleri vs. yaptığı için mi satışlarda 1. sırada şu anda bana göre tabii ki de hayır Samsung'un geriye gidişinden kaynaklandığını düşünüyorum. Özellikle Samsung orta doğuda yani en cok önem verdiği yerde kaybetmeside bunu kanıtlar nitelikte.
-
Samsung 2020 yılından sonra artık inovasyonlar yapmayı bırakıp tek odaklandıkları Apple ne yaparsa onu yapmak Apple ilk adaptörü kutudan çıkardığında Samsung'un buna karsi reklam kampanyalari Twitter'daki mesajları ama bir bakıyorsun 4ay sonra Twitter'da yazdıklarini silip kendilerininde s serisinde kaldırması.
-
Yeni Watch Ultra çıkartıp kordon rengini bile neredeyse aynı şekilde piyasaya sürmeleri. Saatlerinde sadece Samsung'a özel özellikler eklemesi.
-
Z Fold ve flip serisini yani katlanabilir teknolojiyi ilk çıkartan firma olmasına rağmen şu anda rakiplerine kıyasla çok geride olması ve hiçbir ilerleme kat etmemesi.
-
Yapay zekayı sadece Gemini (Google) a bırakması bunu en son Apple yapmaya çalıştı OpenAI ile elinde patladı Samsung'da sadece Gemini sırtından geçinmeye devam ederse ileride yine geriye düşeceğinden eminim.
-
Bana göre Samsung kendisinin Android telefon olduğunu unutup kendisini iOS veya baska özel bir isletim sistemi gibi görmekte ve bu gidişle ilerlerse Samsung geleceği pek parlak gözükmüyor.

Sizin düşüncelerinizide bekliyorum yanlışım varsa düzeltirsiniz.

Son düzenleme:
Bence epey yanlışınız var hocam adamlar dünya sistemine ayak uyduruyor, inavasyon yapmıyor diyorsunuzda yıllardır inavasyon yaptılar zaten yapmaya da devam edecekler elbete buna kalırsa son 5senedir Samsung Apple'dan değil Apple Samsung'tan bir şey görüp yapıyor eski Galaxy'lerde olan çoğu özellik daha yeni applera geldi. Bende böyle düşünüyorum. Güzel bir konuya deyinmişiniz iyi sosyaller

Hocam yıllardır yaptıklarını yazdim zaten son 5 yılda yaptıkları tek bir inovasyon bile yok denilebilir olan özellikleri bile kaldırmaktan başka bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. S25udaki kalemdeki özelliğin kaldırılması bile saçma bana kalırsa. Dediginiz gibi eskiden Galaxy'de olan özellikler Apple geliyor Samsung'da o özellikleri kaldırıyor şu anda.

Bence Samsung da tıpkı diğer firmalarda olduğu gibi genel kitleye hitap etmeye başladı ve belli başlı (kamera, performans, ekran gibi) özellikte gelişmeye odaklandı. Hatta yapay zeka konusunda da çok başarılı buluyorum şahsen. Samsung son yıllarda farklı farklı özellikte yenilik yapmamış olsa da özellikle S23Ultra ile Apple'a resmen ben de buradayım dedi. Kamerada öne geçmek 10 kişiden 8-9unun dikkatini çekecek ise DeX gibi (aklıma ilk bu geldiğinden bunu örnek verdim.) Bir yenilik getirdiğinde kaç kişiye hitap edecek ki? Asıl amaç daha çok satış yapmak ve genel kitleye hitap etmek. Ve son zamanlarda ivmeyi arttırarak ilerliyorlar bence. Sadece S24u ve S25u kamera performansı arasında çok bir fark göremiyorum ben. Tabii bunlar benim düşüncem.

Yapay zeka konusunda son 2 yıldaki inavasyonu yok sayamayız bence hocam.

Bir de hocam ben mesela S25 serisini beğenmedim aynı şekilde iPhone 16 serisini de ikisi de sadece piyasa sürülmek için çıkmış modeller. S25'teki tek olay Ui7'nin tanıtı mıdır?

Yapay zeka konusunda son 2 yıldaki inavasyonu yok sayamayız bence hocam.

Onu yukarıdada saydım hocam şu anda Google'a sırtını dayamış durumdalar eğer kendileride bir şeyler yapmaya çalışmaz aynı şekilde Google ile devam ederlerse 2-3 sene içerisinde çoğu firmanın bile altında kalabileceğini düşünüyorum.

Google sırtını dayamış bizim görüşümüz hocam bunlara ortaklık deniyor elbete Google dayayacak veya NVIDIA şu an yapay zeka konusunda yatırım yapan en büyük şirketler ve Samsung'un yapay zekaya bu kadar büyük yatırım yapacak bütçe ayırmasını beklemek deliliktir.

23u serisini bende çok seviyorum adamlar 10X optik Zoom ile bence de sayılmaya değer inovasyon yaptılar o zamanda millet S24, 25'te kim bilir kaça cıkartirlar diye düşünürken Samsung'un bunu düşürmesi büyük hayal kırıklığı oldu.

Bunu Samsung ve Apple sürekli yapıyor. Arka arkaya iki seride büyük değişiklik olmuyor genelde. Örneğin iPhone 13-14 ve iPhone 15-16 gibi. Ben arada gözle görülür veya fiyatlarına değecek farklar göremiyorum. S25 serisini beğenmedim desem yalan olur sadece S25ultrayı daha iyi beklerdim.

Zamanında yanlış hatırlamıyorsam Nokia'da böyle bir şey yapmıştı telefonun içine büyük bir lens koymuştu hangi modeliydi hatırlamıyorum ama sonradan biliyoruz nokianında sonunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…