Samsung'un kendi sitesinden monitör alınır mı?

Yusuf.iso

Kilopat
Yer
Bursa/Yıldırım
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi ben Amazon üzerinden Odyssey G65B satın aldım. Sıkıntılar çıktı ve iade etme durumum var, ya tüketici hakem heyeti yoluyla ya da kendileri insan gibi doa raporu verecekler o şekilde. Ama aslında bu ürün hoşuma gitti, yani değişim yaparlarsa normalde kabul ederim ama önümde şöyle bir seçenek var. Aynı modelin 32" versiyonuna 1619₺ daha ekleyerek alabiliyorum. Ama bunu bu fiyata sadece Samsung'un kendi mağazası satıyor. İnternette biraz araştırınca 2-3 sene önceki ekşi sözlük yorumları negatif gözüküyor. Fakat forumlarda "oradan X ürününü aldım ve sorun çıkmadı" yorumları da var. Bu model monitörü almamı söyleyen arkadaş "iade konusunda hiç şikayet duymadım fakat değişimde sorun olabiliyormuş, bunu forumda yaşayan arkadaşlara sor" dedi. Konuyu bu yüzden açıyorum. Acaba Samsung'un kendi mağazasından ürünü almak başımı ağrıtır mı?

Bahsettiğim konum:

Ben Samsung'un kendi sitesinden G6 OLED modelini almıştım herhangi bir sorun yaşamadım gayet de hızlı geldi ve monitör de sorun yok.

Samsung'un kendi sitesinden eğitim indirimiyle G6 G65B aldım. İlk aldığımda ölü piksel vardı. Beğenmedim diyip iade ettim. 2.sinde 1 hafta sonra ölü piksel oluştu yine iade ettim. 3.sü sorunsuz geldi 3 aydır kullanıyorum. İadelerimin 2si de sorunsuz kabul edildi. Hatta 1ini çarşamba kargoya verdim. Cuma iade kabul edilip para iadesi yapıldı. Bu kadar hızlı para iadesini ne amazon ne hepsiburada yapıyor

Direkt değişim yerine iade ettiniz doğru mu anladım ? Neden değişim değil de iade yolunu seçtiniz, önemli bir nedeni var mı ?

Direkt değişim yerine iade ettiniz doğru mu anladım ? Neden değişim değil de iade yolunu seçtiniz, önemli bir nedeni var mı ?
Değişim istiyorsan monitörde bir sorun var demektir. Bu sorunu da önce kendileri bakıp sonra değişime onay veriyorlar. Ama iade ettiğin zaman cayma hakkından yararlanmış oluyorsun. Bu yüzden süreç daha hızlı oluyor. Mesela ben iade ettiğim monitörü kargoya veriyordum sonra direkt yenisini sipariş ediyordum. Zaman kaybı daha az oluyor bu sayede. Eğer ki fiyatta bir farklılık yoksa iade edip yenisini almak daha mantıklı

Benim aklım kendi olayımda kaldığı için üründeki sorunun ilk ay içerisinde fark edildiğini kavrayamadım bir an Yabancı sitelerde hangi testler yapılır diye biraz araştırdım. İsmini hatırlamıyorum ama bir siteye denk gelip ghosting-dark smearing testleri falan denedim. Farklı farklı renkleri açıp ekranı kontrol ediyorsunuz. Bu ölü piksel dediğiniz olayda böyle renklere bakarken "ölü" olan piksel siyah ya da gri mi gözüküyor ?

Benim sorunum garipti biraz, arkada oyun açıkken operayı rahatlıkla kullanabilirken chrome'u ya da discord'un engellendiği için uygulaması sürekli "updating" kısmında takıldığı kısmı açınca da ekran sürekli gidip geliyordu. Fakat bu sonradan oldu ve ilk bir ay içerisinde hiçbir şey yokken tam bir ay dolduktan sonra bir gün bilgisayarı açtım ve ekranda dikey çizgiler vardı rengarenk Orta kısmının sol tarafında, internette araştırdım yazılımsal olabilir, ekran kartı sürücüsü olabilir diyorlardı. Gerçekten de windows ekran kartı sürücümü güncellemiş herhalde kendi uygulamasına dahi giremedim. Fakat yazılım güncellemelerini yapmama rağmen iki hafta sonra tekrar aynı noktada aynı çizgiler monitör açılırken çıktı. Bu durum aç kapa yapınca düzeliyordu. Bu iki nedenden dolayı verdim ve bir aylık süre dolduktan hemen sonra bunları yaşamam biraz zoruma gitti

Bu arada Amazon'dan almıştım ve bir aylık iade süresi var, peki Samsung nasıl bu konuda ? Samsung'da 1 ay süre mi veriyor ?

Hocam ikinci iadeyi de beğenmedim diyerek mi yaptınız? İade için önce temsilciyle görüşüp sonra uygulamadan mi iade başlattınız yoksa direkt uygulamadan mi iadeye basıp beğenmedim seçeneğini seçtiniz? Kusura bakmayın biraz uzun oldu stres yaptım, g65b ilk kez sipariş verdim bende 3-4 olu piksel var, olu pikselli desem beni daha fazla bekletsinler istemiyorum, nasıl yol izlemeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…