Benim aklım kendi olayımda kaldığı için üründeki sorunun ilk ay içerisinde fark edildiğini kavrayamadım bir an
Yabancı sitelerde hangi testler yapılır diye biraz araştırdım. İsmini hatırlamıyorum ama bir siteye denk gelip ghosting-dark smearing testleri falan denedim. Farklı farklı renkleri açıp ekranı kontrol ediyorsunuz. Bu ölü piksel dediğiniz olayda böyle renklere bakarken "ölü" olan piksel siyah ya da gri mi gözüküyor ?
Benim sorunum garipti biraz, arkada oyun açıkken operayı rahatlıkla kullanabilirken chrome'u ya da discord'un engellendiği için uygulaması sürekli "updating" kısmında takıldığı kısmı açınca da ekran sürekli gidip geliyordu. Fakat bu sonradan oldu ve ilk bir ay içerisinde hiçbir şey yokken tam bir ay dolduktan sonra bir gün bilgisayarı açtım ve ekranda dikey çizgiler vardı rengarenk
Orta kısmının sol tarafında, internette araştırdım yazılımsal olabilir, ekran kartı sürücüsü olabilir diyorlardı. Gerçekten de windows ekran kartı sürücümü güncellemiş herhalde kendi uygulamasına dahi giremedim. Fakat yazılım güncellemelerini yapmama rağmen iki hafta sonra tekrar aynı noktada aynı çizgiler monitör açılırken çıktı. Bu durum aç kapa yapınca düzeliyordu. Bu iki nedenden dolayı verdim ve bir aylık süre dolduktan hemen sonra bunları yaşamam biraz zoruma gitti
Bu arada Amazon'dan almıştım ve bir aylık iade süresi var, peki Samsung nasıl bu konuda ? Samsung'da 1 ay süre mi veriyor ?