Sanal bellek kapatınca kullanılabilir disk alanı artar mı?

tugracihank

Centipat
Daha fazla  

SSD de yer kalmadı sanal belleği kapatırsam ne olur? Alan açılır mı performansta düşüş olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artar hocam sanal disk Sabit diskinizden orada belirtilen miktarda alan alarak RAM'e ek olsun diye ekler

Hocam RAM belleğe bağlı. Sistem de 4 GB RAM varsa pek tavsiye etmem. RAM' i çok dolduracak bilgisayarı kastıracaktır.

Artar hocam sanal disk sabit diskinizden orada belirtilen miktarda alan alarak RAM'e ek olsun diye ekler

Artar. Performansa etkisi olur. Günlük işlerde çok etki etmez. Özellikle çok veri kullanan programlarda yavaşlama olur, hatta duruma göre kapanabilir.

Artar ama o diski sadece oyuna girince kullanıyor öncelikle çıkınca eski halini alıyor.
Oyunda RAM yetersizliği olusa oyun direk kapanıcaktır ama.

Hocam RAM belleğe bağlı. Sistem de 4 GB RAM varsa pek tavsiye etmem. RAM'i çok dolduracak bilgisayarı kastıracaktır.

8 GB RAM var laptop 1600 MHz DDR 3 ve ek olarakda ben en yüksek 4096 yaptım sanal belleği başlangıcıda 2040 yaptım yeterli mi diskde şu an 11 GB yer oldu biraz açıldı assetto gibi oyunları düşük grafikde oynuyorum SSD var sistemde zaten.
Sistemi Kararına bırakmakmı daha mantıklı manuel ayarlamakmı hocam?

Kullandığınız özel programlar ile daha fazasına ihtiyaç duyuyorsanız el ile ayarlamak daha mantıklı çünkü sistem ayarlı miktarda programlar kapanabiliyor. Ama böyle bir program kullansanız zaten bunun bilincinde olurdunuz.

Sanal belleğin tam olarak ne yaptığını bilseniz sistemde SSD var demezdiniz. Sistemdeki disk sanal belleğe ayrılan boyutu değiştirmez.
Yavaşlama olur dememe diyorsanız basit bir örnek vereyim. 120 GB SSD'niz 500 MB/s civarında takılıyordur muhtemelen. O da en iyi anında. 8 GB DDR4 2400 MHz RAM ise 19200 MB/s hıza sahip. İşletim sisteminiz neyi nasıl kullanacağını çok iyi bilir. Kendi halinde bırakın.

Tamamdır cahil olduğum için kusura bakmayın sormak istemiştim sisteme bırakıcam

Tamamdır cahil olduğum için kusura bakmayın sormak istemiştim sisteme bırakıcam
Cahillik değil, fazla ayrıntı. Normal kullanıcı için gerektiğinde RAM niyetine kullanılıyor demek yeterli ama gerçekte daha ayrıntılı. Kendine has işi var. HDD olsa bile sanal bellek açık bırakılmalı.

Bilgisayar Mühendisliği okumanız veya oturup ayrıntılı araştırmanız lazım. Bilmenizin hiçbir işinize yaramayacağı şeylerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…