Sanal Bilgisayarda Oyun İçin Hangi İşletim Sistemi?

• Konuyu başlatan Kimse
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.248
Makaleler
21
Silkroad Online'ın bir private server'ında oynuyorum. Hesapları bota bırakmak için sanal bilgisayar kullanıyorum, yani kendim oynamadığım için kasmasında pek sıkıntı yok. Şu anda Windows 10 kurulu, performans konusunda pek bir sıkıntım yok ancak yanlışlıkla 32 Bit kurmuşum. Şimdi tekrar bir işletim sistemi kurmayı düşünüyorum 64 bit olarak ancak Windows 7'nin performans modunda diğerlerine kıyasla bayağı bir görselleştirme yok olduğu için acaba 8.1 ve 10'dan fazla performans verebilir mi diye düşündüm ve arada kaldım hangisini kursam diye. Güncelliği, güvenliği umursamıyorum. Sadece performans benim için önemli olan. Sizce hangi işletim sistemini kurmalıyım sanal makineye?
  • Windows 7
  • Windows 8.1
  • Windows 10
Teşekkürler.

Sadece bu amaç için 7 yeterli ancak zor iş değil deneyip tecrübe ederek daha doğrusunu kendin bulabilirsin.
Tekrar tekrar indirip kurup denemek istemiyorum. Zaten indirmesi çile olacak. :)

Windows 10 Pro 64 Bit.
Performans için bu değil mi? Bana sadece performans gerek. Performans moduna alınca Windows 7'de büyük bir değişiklik oluyor, o zaman Windows 7 daha hızlı olabilir gibi geliyor ama emin değilim.

Adam Silkroad Online çalıştıracak XP bile işini görür bu kadar hassas olmaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece merak ettiğim için soruyorum siz kimsiniz ?

Adam Silkroad Online çalıştıracak XP bile işini görür bu kadar hassas olmaya gerek yok.
XP kurmuştum ama internetle ilgili sıkıntılar oldu, daha doğrusu DNS'le. Ayarlardan değiştirdim falan ama beceremedim sildim. Google bile açılmıyordu ama Microsoft'un tüm siteleri açılıyordu. Zaten oyunu da açmamış mıydı, hata mı vermişti ne. Ondan XP şıklarda yok. Tabi siz bunu derken öneri olarak demediniz biliyorum da, ekleyeyim dedim.

Windows 7 kurdum arkadaşlar. 64 bit olmasının da etkisiyle daha hızlı çalışıyor. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı