Sanal efekt, amfi programı önerisi

furkh

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle DAW değil efekt programına ihtiyacım var. Guitar Rig 6 kullanıyorum fakat efektler çok yetersiz ne yapsam hep benzeri tonları alıyorum. Amplitube kullanmayı denedim, saçma bir cızırtı ve tıkırtı sesinden kullanamadım. Profesyonel bir sonuç değil rastegele bir albüm tonuna yakın tonlar verebilecek bir uygulama arıyorum.

Elektro gitara bu sene geçtim ses kartıyla beraber, bu sanal amfi, DAW olayları bayağı kafamı karıştırdı. Büyük hevesle geçtiğim gitarı aylardır akustik sesiyle çalıyorum.
Güzel bir ton alamadığımdan gitarım veya ses kartım çok mu kötü yoksa programları kullanmasını mı bilmiyorum çözemedim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Gitar: ESP Ltd EX-50
Ses Kartı : PreSonus AudioBox GO
Kablo : MXR DCIS10R

Ekipmandan ya da programdan degil bilgi eksikliginden hocam. Ben ilk basladigimda tube screamer uzerine bir overdrive pedali daha ekliyordum falan sonra neden elektrikli supurge sesi cikiyor diye dusunuyordum. Daha gercek bir knob'a elimizi surmeden 5 tane pedali birlikte kullanmaya ayarlamaya falan calisiyoruz mesela.

2 gun sonra bir amfi siparis ediyorum kurtulacagim bu eziyetten size de tavsiye ederim.

2 gun sonra bir amfi sipariş ediyorum kurtulacagim bu eziyetten size de tavsiye ederim.

Amfiye geçmek gibi bir şansım olmadığı için maalesef buradan devam etmeye çalışacağım.
Kendi hazır presetleride kötü ki Guitar Rig'in kurcalıyorum daha da kötü yapıyorum.

Ekipmandan ya da programdan degil bilgi eksikliginden hocam.

Evet bilgi eksikliğinden, Türkiye'de yardımcı olabilecek birkaç müzik forumu var da sanki herkes profesyonel doğuyormus gibi bilemeyince, her gün bunları anlatıyoruz? Araştırın bulun. Tarzı aksi cevaplar veriyorlar.

Öncelikle DAW değil efekt programına ihtiyacım var. Guitar Rig 6 kullanıyorum fakat efektler çok yetersiz ne yapsam hep benzeri tonları alıyorum. Amplitube kullanmayı denedim, saçma bir cızırtı ve tıkırtı sesinden kullanamadım. Profesyonel bir sonuç değil rastegele bir albüm tonuna yakın tonlar verebilecek bir uygulama arıyorum.

Elektro gitara bu sene geçtim ses kartıyla beraber, bu sanal amfi, DAW olayları bayağı kafamı karıştırdı. Büyük hevesle geçtiğim gitarı aylardır akustik sesiyle çalıyorum.
Güzel bir ton alamadığımdan gitarım veya ses kartım çok mu kötü yoksa programları kullanmasını mı bilmiyorum çözemedim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Gitar: ESP Ltd EX-50
Ses Kartı : PreSonus AudioBox GO
Kablo : MXR DCIS10R

Hep söylüyoruz yeni başladıysanız gitarı amfi ile çalın. Ses kartı ile çalınmaz diye. İşte sonucu burada.

"Yeni başlayanlara ses kartı al" diye tavsiyelerde bulunanları konuya davet ediyoruz.

Hep söylüyoruz yeni başladıysanız gitarı amfi ile çalın. Ses kartı ile çalınmaz diye. İşte sonucu burada.

"yeni başlayanlara ses kartı al" diye tavsiyelerde bulunanları konuya davet ediyoruz.

Bana istediğin tonu almak istiyorsan ses kartı al sanal pedallar kullanırsın istediğin tona yakın ton alırsın, amfide yaptıkların sınırlı pedallara ayrı para vermek zorundasın dediler, mantıklı geldi. O yüzden ses kartı aldım.

Sıkıntı yok distortion alıyorum, clean ses alıyorum fakat bunların içinde sanki bir şey eksikmiş gibi Basic sesmiş, ücretsiz promosyon kullanıyormuşum gibi. Gain düzgünce ayarlanmıyor ya çok fazla ya da çok az. Bir tele dokunduğumda diğer telin sesini duyamıyorum mesela.
Eğer gerçekten çok bilgi eksikliğim yoksa kullanmam gereken amfi, kabin, delay, pitch, reverb ekliyorum, ya da hazır presetleri kullanıyorumda bu kadar iğrenç tonlar yok akustik ses kullanılabilir yani.

Eğer gerçekten çok bilgi eksikliğim yoksa kullanmam gereken amfi, kabin, delay, pitch, reverb ekliyorum, ya da hazır presetleri kullanıyorumda bu kadar iğrenç tonlar yok akustik ses kullanılabilir yani.

Hazır presetler size fikir versin diye Fabrika tarafından yüklenir ya da bazı kullanıcılar kendi presetini paylaşır. Onlar ile gitar çalınmaz.
Gitarınıza, manyetiğinize, monitörlerinize, çalacağınız şarkıya göre Kendi ayarlarınızı yapmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bunu da Ses kartı ve VST ile öğrenemezsiniz malesef.

Önce amfi kullanmayı bilmeniz gerekir. Amfi nasıl boostlanır, Fx ler send ve ya paralalel şekilde nasıl eklenir, Fx zinciri nasıldır, Overdrive amfiye nasıl tonu çamurlaştırmadan açılır gibi bir çok şey bilmeniz gerekir. Bu da fiziksel ekipmanlar ile deneyimlenecek şeylerdir.

@429723 Bias FX'in Free versiyonu kötüydü ve cracklisi bulunmuyordu. Rastgele bir Torrent sitesinde karşıma çıktı indirdim, aylar sonra ilk defa "elektrogitar" çaldığımı hissettim. İstediğiniz albümün, şarkının tonu var, kendinizde bir şeyler ekleyebiliyorsunuz üstüne ve kurcalancak düğmelerin işlevini anlayabildim sonunda her çevirdiğimde bir şeyin artıp, azaldığı anlaşılıyor.

Eğer amfi almadıysanız hala bir bakın derim,

@429723 Bias FX'in Free versiyonu kötüydü ve cracklisi bulunmuyordu. Rastgele bir Torrent sitesinde karşıma çıktı indirdim, aylar sonra ilk defa "elektrogitar" çaldığımı hissettim. İstediğiniz albümün, şarkının tonu var, kendinizde bir şeyler ekleyebiliyorsunuz üstüne ve kurcalancak düğmelerin işlevini anlayabildim sonunda her çevirdiğimde bir şeyin artıp, azaldığı anlaşılıyor.

Eğer amfi almadıysanız hala bir bakın derim,
Amfi aldim hocam ben de gayet memnunum su an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı