Sanal IP nedir?

Ladvii

Femtopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selamlar. Ben iş yerime bilgisayarımı taşıyacağım komple, santral karşımızdaki binada 5 metre ötemizde. TT il müdürlüğüne gittim ve bana VDSL desteklenmediğini söyledi ama altyapı sorguladığımda 99 Mbps çıkıyor. Oradan çıkıp TT'nin bir bayisine girdim ve durumu anlattım. 99 Mbps gösteriyor ama VDSL desteklenmiyor dedim, ve bana sanal IP bağlatabiliriz, 2 yıl sözleşme yaparsanız işlemler başlar dediler. Şimdi sorun şurada ki ben yayın açmak istiyorum ve 5 Mbps upload sabit verebilecek misiniz diye sordum ve altyapıya göre dedi tamamen şans oyunu gibi bir şeyin içindeyim sanırım, 2 yıllık sözleşmeyi imzalasam ve 5 Mbps upload veremezlerse iptal de edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Adsız.png
 
Sanal IP ve internet altyapısının ne alakası var? Kafadan uydurma şeyler söylemişler :)
Altyapınız öncelikle VDSL destekliyor fakat saha dolabında port kalmamış. TT'nin saha dolabında port çalışması yapıp port açması veya bölgenizdeki mevcut VDSL abonesi birinin aboneliğini iptal ettirmesi gerekiyor.
Kendi firmalarını tercih ederseniz hemen port açarlar sana söylediklerine göre.
 
Sanal IP dediği CGN havuzu olabilir;
 
Sanal ıp dediği cgn havuzu olabilir;

Birçok dezavantajı varmış. Kastettikleri bu ise yapmamak daha mantıklı. Peki ama VDSL desteklenmiyor demelerindeki amaç ne?
 
1 hafta deneme varsa al yoksa apartmanda TT kullanan varsa sor iyiyse al.
 
Hocam 2 yıl deseler bile kanunlara göre 1 yıldan sonra ücret ödemeden çıkma hakkınız bulunuyor. Türk Telekom'un kazık fiyatlar ve kötü hizmeti yerine başka ISS'ler tercih edebilirsiniz (vodefone ev interneti de kötü)
 
Hocam 2 yıl deseler bile kanunlara göre 1 yıldan sonra ücret ödemeden çıkma hakkınız bulunuyor. Türk Telekom'un kazık fiyatlar ve kötü hizmeti yerine başka ISS'ler tercih edebilirsiniz (vodefone ev interneti de kötü)

Hocam 2 yıl önemli değil benim, için önemli olan istediğim hızı alabilmem ama pek mümkün görünmüyor sanırım TT'de. Ayrıca evime 800 mt uzakta saha dolabı buraya imza toplayıp VDSL internet çektirmeyi düşünüyorum. Onunda geleceğini sanmıyorum ama bir umut.
Artık durumu basitleştirmek için araya farklı şeyler mi sıkıştırdı bilemiyorum...

Belki de port dolu olduğu için uğraşmak istememiş. Sanırım daha üst yetkili birileri ile görüşmek daha mantıklı olabilir.
1 hafta deneme varsa al yoksa apartmanda TT kullanan varsa sor iyiyse al.

Zaten düz bir port vermiyorlar. Sanal port vereceğiz dediler, yukarıda okuduğum şeyse sanal port ona geçmek de mantıklı değil.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı