Çözüldü Sanal işletim sistemi mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. BTK akademide veri tabanı güvenliği dersi izliyorum ama VMware'i açıp sanal makineye tıkladığım anda mavi ekrana düşüyor. Ben minidump dosyalarını inceledim ama bir şey anlayamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Çözüm

Sorunu çözdüm teşekkürler.
Çözüm: Windows Defender ayarlarından kural atayarak C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Player dosyasına izin verdim ve restart attıktan sonra sorunum düzeldi.

Dosyaları detaylı incelemeye şimdilik zamanım yok ancak tahminimce sanallaştırma kaynaklı. Bu teknoloji BIOS üzerinde açık mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, açık.

O halde ya uygulama ayarlarından ya da sistemde sanallaştırma ile ilişkili şeylerden sorun oluşabileceği kanaatindeyim.

VMware yerine VirtualBox deneme şansınız var mıdır?
Böyle derken kullanın demek istemedim, sadece hata var mı diye test edin demek istedim.

Yine de şöyle öneriler sunabilirim:

Sorunu çözdüm teşekkürler.
Çözüm: Windows Defender ayarlarından kural atayarak C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Player dosyasına izin verdim ve restart attıktan sonra sorunum düzeldi.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…