Sanal kimlik oluşturmalı mıyız? Gizli Kullanıcı Olmak?

Nocsted

Decapat
Makaleler
2
Merhabalar, şöyle bir karar aldım. Bundan sonra kendime bir gizli kimlik yaratacağım. Sosyal dünya'da herkes bir kullanıcı adı kullanır. Peki ya tamamen bir kimlik oluşturmak nasıl mümkün olur?

• Soru: Ne gerek var? gizlimiz saklımız mı var?
- Tabii ki de yok. Fakat sanal alemde kimlik oluşturmak, tanınmak ve sabit bir kalıba oturabilmek eğlenceli geliyor.

Yapmayı Planladığım Şeylerin Listesi ( Sırası iledir. Burada yazdıklarım kendim içindir. Sizlerde ilham alırsınız belki. )

1. Kullanıcı adı bulmak, isim seçmek?
    - Kendinize yaratıcı ve kimliğinize yakışan bir kullanıcı adı edinin. Bu kullanıcı adını " name checker " sitelerinde yazarak sosyal medyalarda kullanılmış mı? birisi bu adı almış mı? kontrol edin.
  2. Size özel bir İnternet sitesi lazım, yaptıklarınızı yazdığınız bir blog belki de? ( .COM ) uzantılı site açın kullanıcı adınızı kullanarak.
  3. Recep Baltaş'ın sevdiğim bir sözü vardır; Temiz Kurulum yoksa Windows 10, Windows 10 değildir. 0'dan güzel bir kurulum ile ve eğer mümkün ise 0 ve 1 yazılı temizlik kullanan wipe disk uygulamaları ile köklü bir SSD yada HDD temizliği yapın. Pro Lisansı alarak Windows 10 kurun.
  4. Gerekli gizlilik ayarlarını yapın, güncelleştirmeleri ve aşağıda vereceğim şeyleri yükleyin.
    - Redist 2010, 2012, 2013, 2015, 2017 x64 ve x86 sürümlerini tek tek eskiden yeniye kurun.
    - En son çıkan chipset ve ekran kartı yazılımlarını kurun.

Ninite adlı siteden toplu bir şekilde ihtiyacınız olan programları tek seferde kurabilirsiniz.
  5. Olan, Olabilecek tüm sosyal medya sitelerinden kullanıcı adınızın hesabını alın.
    ( NOT: En az 24 karakter içeren Büyük, Küçük harf içeren, Sayı ve Özel karakter içeren şifre alın. Mesela eski şifrem şuna benzerdir. ( AU422ab86a711seadecGG ) )
  6. İnternet üzerinden uygun fiyatlara grafik tasarım yapan insanlar mevcut ve özellikle öğrenciler çok uygun fiyata ihtiyacınız olan duvar kağıdı, profil resmi, ve benzeri yapıyorlar. Ben 35₺'ye harika bir profil resmi, duvar kağıdı vb. arka planları yaptırmıştım. Resim sizin kimliğinizin en önemli 2. parçası olacak.
  7. Kullanıcı adınız yerine isim soyisim isteyen olur ise, örnek bu forumda kullanıcı adım Nocstad, ben bunu Noc Stad şekline yazıyorum.
  8. Technopat'a YouTube üzerinden Abone olarak teknolojik bilginizi 20x katlayın.
Gerisi ne olmalı? neler yapmalıyız? hayal gücünüzü kullanın ve yorumlarınızı bekliyorum!

Yorumlardan eklenenler;

• Sanal kimliğimizi kullandığımız bilgisayarı aktif güvenlik yazılımı ve ikinci fikir tarayıcısı ile korumak
  • VPN kullanmak
  • Windows servislerinden gizlilik karşıtı ve gerek duyulmayanları kapatmak
  • Youtube kanalı açarsak o kanalda ses değiştiricisi kullanmak
  • Sanal işletim sistemi kullanmak (isteğe bağlı)

Son düzenleme:
Şunlar olabilir:
  • Sanal kimliğimizi kullandığımız bilgisayarı aktif güvenlik yazılımı ve ikinci fikir tarayıcısı ile korumak
  • VPN kullanmak
  • Windows servislerinden gizlilik karşıtı ve gerek duyulmayanları kapatmak
  • Youtube kanalı açarsak o kanalda ses değiştiricisi kullanmak
  • Sanal işletim sistemi kullanmak (isteğe bağlı)

Değerli yorumun için teşekkürler, oldukça faydalı. Konuya ekleyeceğim.

İkinci fikir tarayıcısı nedir?

Kapatılması gereken servisleri bize bildirebilir misin? konuya ekleyeceğim.

Sanal işletim sistemini ne amaç ile kullanmalıyız?

Teşekkürler dostum.

Zemana Portable, EEK, HitmanPro gibi aktif olmayıp rutin (aylık olabilir) tarama amacıyla kullanılan yazılımlar. 1. güvenlik yazılımının gözden kaçırdığı zararlıları bulmak ve temizlemek amacıyla kullanılır.

Kapatılması gereken servisleri Technopat Bakım Yönergesi'nde ve internette bulabilirsin, ben tam bilmiyorum. Sanal ya da taşınabilir işletim sistemlerini daha gizli işlemler için kullanabiliriz. Ayrıca bir diğer önerim de giriş seviyesi donanımsal güvenlik duvarı kullanmak.
Biz biraz abarttık galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…