Sanal Makine`den virüs bulaşabilir mi?

TurkishKebab

Yoctopat
Daha fazla  
Ben bir üniversite öğrencisiyim. Profesörlerimden biri ödevlerimizi yapmamız için bir programı indirip kullanmamızı istiyor. Sorun şu ki programın demo versiyonu sadece 30 gün ücretsiz ve her indirmek istediğinde üniversite öğrenci belgeni tekrar istediğinden tekrar alman imkansız. Ben de ayda 4 kere kullanacağım bir programa ayda 100 lira veremeyeceğim için crack indirmeye karar verdim ancak cracklerle aram pek iyi değil. Virüs tehlikesinden dolayı şimdiye kadar sadece lisanslı ürünlere yöneldim. Şimdi bu dosyayı indirirsem virüs bulaşma olasılığı yüksek, hiç kimse babasının hayrına bu dosyaları internete yüklemez ben de bilgisayar içinde başka bir bilgisayar oluşturup crackli dosyaları oraya indirmeyi ve orada kullanmayı planlıyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca bu oluşturacağım yeni bilgisayardan asıl bilgisayara virüs bulaşma olasılığı var mı? Varsa nasıl korunurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır sanal makineden virüs bulaşmaz.

VMware ise kod sorduğunda "atla" gibi seçenek olması lazım

Mümkündür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Komik olan ne @296822 ?

Bu çok nadir bir durum.
Tam izole olmadıkça gayet de mümkün. Ağ üzerinden bulaşması da olası sanal makineden.

Windows 10/11 Pro kullanıyorsanız Sandbox özelliğine bakın.

Attığım iki konuyu da mesajlar dahil inceleyin.

Bu virüsün türüylü ilgili değil mi? Ağa bulaştıysa modemi resetler. İndirdikten sonra Kaspersky ile virüs taraması yapar sanal makineden çevrimdışı bir halde indirirken de tüm cihazlarını ağdan çıkarır.

Çok devrik yazmışım özeti:
1-Ağda sadece bilgisayar varken dosyayı indirmek.
2-Kaspersky indirmek.
3-Uygulamayı açmak.
4-Uygulamadan çıktıktan sonra Kaspersky ile çevrimdışı tam tarama yapmak.
5-Eğer virüs çıkarsa Kaspersky zaten temizler.
6-Önlem amaçlı modemi resetlemek.

Not: %70 mining %29 trojan vardır. O tarz bir virüs olacağını sanmıyorum genellikle mining olur.

Son düzenleme:
@Zinederon Kaspersky'ın bulup temizleyeceği ne malum? Bulmayabilir de. Tek iyi a-v Kaspersky değil. Zararlının türünün bilgisi gökten mi indi acaba?

@Zinederon Kaspersky'ın bulup temizleyeceği ne malum? Bulmayabilir de. Tek iyi a-v Kaspersky değil. Zararlının türünün bilgisi gökten mi indi acaba?
MalwareBytes ile de tarar.
Ge
Genellikle mining olur onu da kaspersky yada MalwareBytes bulur. (kafiyeli oldu.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…