Sanal makine olmadan Kali Linux nasıl kurulur?

420957

Hectopat
Merhaba hocalarım. İlk diskimde Windows yüklü. İkinci diskimde hiçbir şey kurulu değil. İkinci diskimde 128 GB ayırdım. Şimdi ben bu ayrılan alana nasıl Kali Linux kurabilirim?
WSL veya sanal makine kullanmak istemiyorum.
Aşağıda işaretlediğim ISO dosyasını indirdim. Bu indirdiğim dosya doğru mu? Doğruysa elimde 16 GB bir flash disk var. Şimdi ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Dualboot kelimesini araştırmanıni tavsiye ederim.

İndirdiğiniz ISO'da bütün toollar yüklü geliyor, ayrı yeten bazı toolları yüklemeniz gerekmeyecek. Genelde installer sürümü kullanılır ama erinmeden indirdiğinize göre kullanabilirsiniz.

Size tavsiyem 16 GB flash bellekten daha fazla 32 alın ve Ventoy kurun. Ventoy'un içerisine indirdiğiniz ISO'yu ve Windows ISO'su atın ayırdığınız bölüme Kali'yi Windows kurar gibi kurun. Eğer bir şey olur ve Windows giderse Ventoy ile Windows'u tekrar kurma şansınız da olur.

Windows ISO'su atın ayırdığınız bölüme Kali'yi Windows kurar gibi kurun.

Denedim hocam. Hata veriyor. GRUB diye bir şeyi yükleyemiyormuş. Bunu nasıl çözebilirim?
Kuruluma devam edemiyorum. Erase disk işlemini yapmıştım. Sorunsuz kurulması gerekiyordu aslında.

Eğer bir şey olur ve Windows giderse Ventoy ile Windows'u tekrar kurma şansınız da olur.
Hocam zor zamanlar için hazır olan bir windows kurulum flash diskim var zaten. Birde windows zaten farklı bir diskte olduğu için birşey olacağını sanmıyorum.
Yinede teşekkürler öneriniz için.

Son düzenleme:

Kurarken, EFI bölümü ayırmanız lazım yoksa GRUB kurulmaz 500 MB bir bölüm ayırıp EFI sistem bölümü olarak ayarlayın kalan alana da Kali'yi kurun.

Kurarken, EFI bölümü ayırmanız lazım yoksa GRUB kurulmaz 500 MB bir bölüm ayırıp EFI sistem bölümü olarak ayarlayın kalan alana da Kali'yi kurun.

Denedim yine aynı. Hatta 1GB bile ayırmayı denedim. Olmuyor. Bu adamın yaptığı herşeyi aynen yapıyorum. Onda çalışıyor ama bende çalışmıyor. Ben gidip abdest alıp geleyim.
[
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
]

Son düzenleme:
Denedim yine aynı. Hatta 1GB bile ayırmayı denedim. Olmuyor.

UEFI olarak mı kurmayı deniyorsunuz BIOS mu? Bir de bana baştan o ekrana kadar yaptığınız adımları ve seçimleri anlatabilir misiniz?

UEFI olarak mı kurmayı deniyorsunuz BIOS mu? Bir de bana baştan o ekrana kadar yaptığınız adımları ve seçimleri anlatabilir misiniz?
İkisi arasındaki fark nedir ve ben bu farkı nasıl anlarım? Bütün kurulum ekranının resimlerini çekip sırasıyla atacağım buraya. Uploadım iyi olsa video da çekerdim ama türkiye şartları işte.

Usb ye kurmak istemiştim (64gb) sıkıntı olacağını düşündüğümden live kurdum. tüm ssd ve hdd leri devre dışı bırakmadığında abuk şeyler oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…