Çözüldü Sanal makinede Wi-Fi geçmişi gözükür mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkkan.k

Hectopat
Daha fazla  
Bulunduğum kurumda belli bir kullanıcı adı ve şifre ile ağa erişebiliyorum.
Sanal makinede yaptığım işlemlerde kurumun ağ kaydında girdiğim siteler ve IP adresim görülüyor mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu şekilde gelişmiş ayarlar.

Eki Görüntüle 1598605

Ana bilgisayarda ağa giriş için kişiye ait oturum bilgileri veriliyor. Buna rağmen ağı bridge olarak yapsam bile görünmez bilgiler,doğru mu anladım ?
Hayir hocam.
Bridge olayini soyle anlatayim.
Ana bilgisayarin local ip adresi 192.168.0.5 diyelim.
Siz bridge olmadan sanal bilgisayar actiginizda sanal bilgisayarin ip adreside 192.168.0.5 olur.
Ama bu sanal bilgisayarda bridge actiginizda sanal bilgisayarin ip adresi ana makineden farkli olur. Kisaca bridge yapmak sanal bilgisayari gercek bir bilgisayar gibi gosteriyor.
Bilgilerinizi girip VPN acarsaniz veya Tor Newtork'e baglanirsaniz girdiginiz siteler gorunmez.
Bulunduğum kurumda belli bir kullanıcı adı ve şifre ile ağa erişebiliyorum.
Sanal makinede yaptığım işlemlerde kurumun ağ kaydında girdiğim siteler ve IP adresim görülüyor mudur?
Evet gorunur.
Bridge vb. yapmadiysaniz sanal bilgisayardan girdiginiz siteler normal bilgisayarinizdan girmissiniz gibi gorunur.

Ekran Resmi 2022-12-10 12.57.58.png

O program hakkinda bilgim yok.
Bilgisayarin local IP'si ile sanal makinenin local IP'si farkli gorunuyorsa bridge yapilmistir. Bridge calisiyorsa sanal PC'den yapilan islemler farkli bir bilgisayardan yapilmis gibi gorunur.
@Disty hocam dogru muyum?
Ana bilgisayarda ağa giriş için kişiye ait oturum bilgileri veriliyor. Buna rağmen ağı bridge olarak yapsam bile görünmez bilgiler,doğru mu anladım ?

Eki Görüntüle 1598605

Hayir hocam.
Siz bridge olmadan sanal bilgisayar actiginizda sanal bilgisayarin ip adreside 192.168.0.5 olur.
Ama bu sanal bilgisayarda bridge actiginizda sanal bilgisayarin ip adresi ana makineden farkli olur. Kisaca bridge yapmak sanal bilgisayari gercek bir bilgisayar gibi gosteriyor.
Bilgilerinizi girip VPN acarsaniz veya Tor Newtork'e baglanirsaniz girdiginiz siteler gorunmez.

Çözüm
Hayir hocam.
Teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı