Sanal makinedeki virüs ana bilgisayara bulaşır mı?

Zeki Fırıldak

Hectopat
Arkadaşlar, VirtualBox'tan virüs deneyeceğim ama ana bilgisayarıma geçer diye korkuyorum. Virüs ana bilgisayarıma geçer mi?

Sanal makinenin internet bağlantısı kesersen hiçbir şey olmaz.

Arkadaşlar, VirtualBox'tan virüs deneyeceğim ama ana bilgisayarıma geçer diye korkuyorum. Virüs ana bilgisayarıma geçer mi?
İnternet paylaşımını virüs uploadtan sonra kes, dosya paylaşımını direkt cihazlar arasında yapma cloud servisleri kullanarak virüs indir.

En önemlisi virüs diye tabir ettiğin şeyin ne olduğu bir logger servisse eğer hayır bulaşmaz, bir attack server ise sadece çökertmeye oynar internet ile iletişim kurmakla uğraşmaz çünkü interneten üzerinden kendi belleğinde veri saklamaz, logger servisler internet bağlatınsına gerek duyar.

Test edeceğiniz virüse bağlı. Açık bulursa bulaştırır. İnternet bağlantınızı kesin, içiniz rahat olacaktır azcık.

MEMZ, tehlikeli bir virüstür. Açık bulur bulmaz hemen bulaştırır ama normal konuşursak, MEMZ sadece boot dosyalarını ve MBR adı verilen bir şeyi bozar. (MBR'ın ne olduğunu bilmiyorum.)

Sanırsam denemiyeceğim yardım eden herkese teşekkürler iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…