Sanal makineye gelen Linux Firmware güncellemeleri yapılmalı mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Bazı Google hesaplarına güvenlik için ana sistemden değil sanal sistemden erişiyorum. Cookie çalan virüsler ile hesabı kaptırmamak için.
Tabii bu sanal makinenin güvenliği de önemli. Şu an Mint 22 kullanıyorum. Kendi Update Manager'ı ile güncellemeleri takip etmeye çalışıyorum.
Arada büyük Linux Firmware diye güncelleme geliyor. Bu güvenlik için önemli bir güncelleme mi? 400 MB diyor fakat sık sık geldikçe sanal makinenin diskini şişirebiliyor. Bu güncellemeler yapılmalı mı?

1735570613102.png

Bazı Google hesaplarına güvenlik için ana sistemden değil sanal sistemden erişiyorum. Cookie çalan virüsler ile hesabı kaptırmamak için.
Tabii bu sanal makinenin güvenliği de önemli. Şu an Mint 22 kullanıyorum. Kendi Update Manager'ı ile güncellemeleri takip etmeye çalışıyorum.
Arada büyük Linux Firmware diye güncelleme geliyor. Bu güvenlik için önemli bir güncelleme mi? 400 MB diyor fakat sık sık geldikçe sanal makinenin diskini şişirebiliyor. Bu güncellemeler yapılmalı mı?

Eki Görüntüle 2385007
güvenlik için firmware güncellemeleri yapmanız faydalı olabilir, ancak sanal makinelerde genellikle fiziksel donanım güncellemelerinden daha az kritik olabilir. Disk alanı sorunları yaşıyorsanız, bu güncellemeleri manuel olarak seçebilir ve yalnızca güvenlik açısından kritik olanları uygulayabilirsin. Firmware güncellemelerinin güvenlik açığı kapatma ve performans iyileştirme açısından önemli olup olmadığını, bu güncellemelerin ne içerdiğine bakarak değerlendirebilirsiniz.

güvenlik için firmware güncellemeleri yapmanız faydalı olabilir, ancak sanal makinelerde genellikle fiziksel donanım güncellemelerinden daha az kritik olabilir. Disk alanı sorunları yaşıyorsanız, bu güncellemeleri manuel olarak seçebilir ve yalnızca güvenlik açısından kritik olanları uygulayabilirsin. Firmware güncellemelerinin güvenlik açığı kapatma ve performans iyileştirme açısından önemli olup olmadığını, bu güncellemelerin ne içerdiğine bakarak değerlendirebilirsiniz.
Güncellemelerden sonra donanım uyumsuzluğu da olabilir mi? vmware'yi de mi sürekli güncel tutmam gerek böyle bir sorun yaşamamak için? açıkçası bunlarla uğraşmaktansa şu an stabil şekilde çalışırken firmware güncellemelerini yapmamak daha mantıklı geliyor. tek tek her paketi inceleyip anlayacak seviyem de yok. apt update & apt upgrade deyince şöyle tek paket olarak çıkıyor.

1735571252332.png

Eki Görüntüle 2385007
Hocam Güncellemenizde fayda var hem güvenlik hem performans güncelleştirmeleri yayınlanıyor.

Güncellemelerden sonra donanım uyumsuzluğu da olabilir mi? vmware'yi de mi sürekli güncel tutmam gerek böyle bir sorun yaşamamak için? açıkçası bunlarla uğraşmaktansa şu an stabil şekilde çalışırken firmware güncellemelerini yapmamak daha mantıklı geliyor. tek tek her paketi inceleyip anlayacak seviyem de yok. apt update & apt upgrade deyince şöyle tek paket olarak çıkıyor.

Eki Görüntüle 2385018
Evet, güncellemeler sonrasında donanım uyumsuzluğu yaşanabilir, özellikle sanal makinelerde kullanılan VMware gibi sanallaştırma yazılımları için Mware güncellemelerini ve kritik güvenlik güncellemelerini yaparken, diğer donanım uyumsuzluklarını düşünerek dikkatli olun, ancak güncellemeleri yapmamak yerine, önemli olanları seçerek kontrollü bir güncelleme süreci izlemek daha sağlıklı olacaktır.

Sistemdeki sürüm: 20240318.git3b128b60-0ubuntu2.5
1735571578480.png

Repodaki sürüm: 20240318.git3b128b60-0ubuntu2.6
1735571593472.png

Anladığım kadarıyla sadece bir sürüm geride.

Changelog şöyle diyor:
Kod:
linux-firmware (20240318.git3b128b60-0ubuntu2.6) noble; urgency=medium

* Missing Bluetooth firmware for Intel WiFi 7 AX211/BE200/BE201 (LP: #2085538)
    - Intel Bluetooth: Update firmware file for Intel Bluetooth BE200
    - linux-firmware: Update firmware file for Intel BlazarU core
  * Don't compress binary deb packages (LP: #2087528)
    - [Packaging] rules: Don't compress the binary packages
  * firmware files for the Cirrus CS35L54 and CS35L56 codecs (LP: #2089207)
    - cirrus: cs35l56: Add firmware for Cirrus CS35L56 for various ASUS laptops
    - cirrus: cs35l56: Add firmware for Cirrus Amps for some HP laptops
    - cirrus: cs35l56: Update firmware for Cirrus Amps for some HP laptops

-- Juerg Haefliger <juerg.haefliger@canonical.com>  Fri, 29 Nov 2024 11:50:12 +0100

Sanırım güvenlik güncellemesi içermiyor sadece donanım güncellemesi gelmiş gibi duruyor.

400mb olunca kapsamlı kernel güncellemesi gibi büyük bir şey sanmıştım.

Güncellemesem olur herhalde.

önemli olanları seçerek kontrollü bir güncelleme süreci izlemek daha sağlıklı olacaktır.

Bu tek paket olarak gelmiş hocam, seçme şansım yok. linux-firmeware paketindeki güncelleme.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı