Sanal RAM açmak faydalı mı yoksa gereksiz mi?

ultraslann1905

Decapat
Makaleler
1
Telefonunumun normalde 6 GB RAM'i var. Bende 6 GB sanal RAM daha atadım lakin gerekli mi? ChatGPT'ye sorduğumda diski yorar gibi şeyler söyledi. Sizin düşünceniz nedir? Sanal RAM 2 GB de olsa yeterli mi?

Telefonunumun normalde 6 GB RAM'i var. Bende 6 GB sanal RAM daha atadım lakin gerekli mi? ChatGPT'ye sorduğumda diski yorar gibi şeyler söyledi. Sizin düşünceniz nedir? Sanal RAM 2 GB de olsa yeterli mi?
Gereksiz ve pili yorar.

Özet isterseniz son cümlemi okuyabilirsiniz. Detay isterseniz buradan okumaya devam edebilirsiniz. Günlük kullanımda sanal RAM pek bir performans artışı sağlamaz. Ancak kullanıcılar rootlu telefonlarda ZRAM ve SWAP özelliği sisteme entegre olmadığından halen hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi tarafından modül olarak kurarak kullanır custom romlar üzerinde. Eğer oyun oynuyorsanız en yüksek miktarı açmanız iyi olur. Arka planda uygulama açık tutmaya alışıksanız da en üst miktar sizin için iyi olacaktır. Telefon depolamaları bu türde işlemler ile yorulmaz. Telefon üreticinizin bu özelliği sisteme entegre etme sebebi, donanımsal olarak güçsüz cihazların diğer parçalar ile desteklenmesini sağlamak ve ağır işi yapan parçalardaki yükü azaltmaktır. Dayanıklı depolama birimlerinin de desteği ile zor işi yapan belleklerden biraz iş yükü bölmesini sağlamak, oyunlardan ve performanstan ziyade kritik sistem birimlerinin daha rahat çalışmasını sağlayıp tam kullanıcı arayüzü deneyimini almanıza odaklamak istemesidir. Bu üst düzey telefonlarda ve güçlü donanımlarda da belleklerin tam kullanıcı arayüz deneyiminin aksine performans odaklı çalışmasını sağlayıp cihaz için gereksiz sayılabilecek miktarda güç gerektiren sistem ve 3. parti uygulamaların işlemlerini arka plana atmasını ve güçsüz birimler tarafından işlenerek minimum sistem performansı kullanılmasını sağlamak içindir. Yani kısaca özetlemek gerekirse fakir karnını doyurmak için ekmeğe sarılırken, zengin sofradan canının istediğini yiyebilmek için ekmek yememeyi tercih eder. Telefonunuz 6 GB gibi günümüzde giriş orta segment sayılabilecek bir miktarda bellek barındırdığı için sanal RAM özelliğinin açık kalması sizin için negatif bir etki yaratmayacaktır. Kapatmanız birden çok arka plan uygulamasının hafızada tutulamamasından dolayı, siz uygulamaya geri döndüğünüzde uygulamanın baştan açılmasına sebep olup cihaz gücünden tüketmesine sebep olur. Batarya ömrüne de destek olduğu söylenir ama fark edilmeyecek kadar azdır. Kapatmanızın zararı olduğu gerçeğinin yanında açmanızın da pek bir faydasını fark edemezsiniz. Bana soracak olursanız açık kalması iyidir.

özet isterseniz son cümlemi okuyabilirsiniz. Detay isterseniz buradan okumaya devam edebilirsiniz. günlük kullanımda sanal RAM pek bir performans artışı sağlamaz. Ancak kullanıcılar rootlu telefonlarda zram ve swap özelliği sisteme entegre olmadığından halen hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi tarafından modül olarak kurarak kullanır Custom ROM'lar üzerinde. Eğer oyun oynuyorsanız en yüksek miktarı açmanız iyi olur. Arka planda uygulama açık tutmaya alışıksanız da en üst miktar sizin için iyi olacaktır. Telefon depolamaları bu türde işlemler ile yorulmaz. Telefon üreticinizin bu özelliği sisteme entegre etme sebebi, donanımsal olarak güçsüz cihazların diğer parçalar ile desteklenmesini sağlamak ve ağır işi yapan parçalardaki yükü azaltmaktır. Dayanıklı depolama birimlerinin de desteği ile zor işi yapan belleklerden biraz iş yükü bölmesini sağlamak, oyunlardan ve performanstan ziyade kritik sistem birimlerinin daha rahat çalışmasını sağlayıp tam kullanıcı arayüzü deneyimini almanıza odaklamak istemesidir. Bu üst düzey telefonlarda ve güçlü donanımlarda da belleklerin tam kullanıcı arayüz deneyiminin aksine performans odaklı çalışmasını sağlayıp cihaz için gereksiz sayılabilecek miktarda güç gerektiren sistem ve 3. parti uygulamaların işlemlerini arka plana atmasını ve güçsüz birimler tarafından işlenerek minimum sistem performansı kullanılmasını sağlamak içindir. Yani kısaca özetlemek gerekirse fakir karnını doyurmak için ekmeğe sarılırken, zengin sofradan canının istediğini yiyebilmek için ekmek yememeyi tercih eder. Telefonunuz 6 GB gibi günümüzde giriş orta segment sayılabilecek bir miktarda bellek barındırdığı için sanal RAM özelliğinin açık kalması sizin için negatif bir etki yaratmayacaktır. Kapatmanız birden çok arka plan uygulamasının hafızada tutulamamasından dolayı, siz uygulamaya geri döndüğünüzde uygulamanın baştan açılmasına sebep olup cihaz gücünden tüketmesine sebep olur. Batarya ömrüne de destek olduğu söylenir ama fark edilmeyecek kadar azdır. kapatmanızın zararı olduğu gerçeğinin yanında açmanızın da pek bir faydasını fark edemezsiniz. Bana soracak olursanız açık kalması iyidir.

2 GB yaptım hocam yeterli olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı