Sanal RAM ayarı olmuyor

YaVuZ kUdReT61

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
ASRock N68C-S
:) iyi akşamlar efendim. Bu soru forumda olmasına rağmen yaptığım işlemler sonucunda yaptığım işlemi alamadım :)

8 GB 1600MHz destekli DDR3 Fury RAM'a sahipim. SSD Kingston 240GB (500 MB) fakat bende maksimum 250 MB var ben buna karışmadan şunu demek istiyorum. Bazı kullanıcılar sanal belleği kapatmışlar lakin hata alabiliyorlar almayanlar ise galiba 16 GB veya 32 GB + üst RAM'a sahip olanlar. Sizce kapatmalı mıyım yoksa bu swap hatasını almamak için en düşük belleği yapıp sanal bellek yerine gerçek RAM'ı kullansa.
Önceden 3800 civarında kullanırdı RAM'ı şimdi 8 yaptım yine o civarlarda ebir 4 GB RAM sanki (yok)tabii sanal bellek kullanımında düşüş oldu 12 GB kullanırken şimdi 7GB gördüm maksimum. Sizce önerileriniz nedir ve bu yaptığım işlem neden olmadı? Maksimum 1536MB olacakken 5GB kullanıyor. SSD RAM: Commit charge zaten MSI ekran görüntüsünü de bu yüzden attım.

2. kullandığım anakart üzerindeki harfleri okurken bir şey fark ettim araştırsam da bir şeye ulaşamadım.
Şu anda kullandığım 2 4x4 (8)GB RAM mavi slotlara takılı bunlar diğer sarı slotlar da DDR2 oluyor.
RAM uyuşmazlığı diye bir şey var yani siz anladınız 1+1+ 667MHz DDR2 bu slotlara takarsam çalışır mı uyum içinde veya nasıl bir şey bu?
Soru ile uğraşanlara teşekkürler :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    443,2 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    162,1 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    402,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    900,6 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    571,9 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
DDR2 ve DDR3 bellekleri aynı anda kullanamazsın, tek tip bellek ile yoluna devam etmen lazım. 8 GB bellek miktarında 8 GB swap alan bırakman iyi olur, kendisi ihtiyaç duyduğu zamanlar kullanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı