Sanayide çalışıp para kazanılır mı?

Egemen_915

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 10. sınıf öğrencisiyim okula gitmek zoruma gidiyor. Babam berberlik yapıyor ama babama danıştığımda bana berber olacağına motor ustası falan ol diyor. Bende sanayiye karar verdim. Arabalara çok ama çok ilgiliyim hemen hemen her şeyi biliyorum daha okuluma devam ediyorum. Yaz tatilinde gireceğim inşallah. Sanayide motor ustası olarak tanıdığımız var onun yanında çalışmak mantıklı geliyor ya da tornada çalışmak ve bir de bir hayalim var. Peugeot 106 gti almak istiyorum kendi paramla ekonomi malum bir köşede dursun trafiğe kapalı yerlerde sürme amacıyla inşallah. Fiyatı 215 bin TL. Düşünüyorum acaba sanayide sabah akşam çalışsam gece de olur mesai varsa yaparım fark etmez yeter ki hayalime kavuşayım istiyorum. Sanayide bana verecekleri en çok para veren iş modelini öğrenmek istiyorum. Eğer başarılı olursam açık liseye geçip olduğum yerden devam edip dükkan açmak çok mantıklı geliyor. Çünkü okula gitmek çok zoruma gidiyor gerçekten saat 7 de okula kalkacağıma keşke işe kalksam ve bana bir şeyler öğretilse boş gidip boş gelmesem diye çok düşünüyorum ama içimde bir korku var o da babamın korkusu acaba okumadım diye üzülür mü diye korkuyorum. Açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum ama bu yaz tatili kesinlikle bir yerde çalışıp güzel bir para kazanmak istiyorum. Arkadaşlarım inşaatta çalışacakmış ama kafam dağılmasın şımarmayım ya da saçma sapan işten kaçmayayım diye tekliflerini reddettim bana bir abi tavsiyesi verebilir misiniz? Gerçekten buna ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bütün hayatında ki tek hayalin 106 GTİ sahibi olabilmek mi ? hayatın boyunca ilk okul mezunu olarak tanıtmak kendini zoruna gitmeyecek mi, okula gitmeye erinip sabahın kör saatinde kalkıp akşama kadar çalışmak sanayide ustalardan laf yemek küfür yemek zoruna gitmeyecekse bırak.

Reis tabii ki tek hayalim o değil yavaş yavaş büyütürüm kendime de bir şeyler alırım orada bir yanlışlık olmuş olabilir en büyük hayalim araba almak diyeyim ben. Küfür konusuna geleceksek parasına bağlı ben işimi düzgün yapıyorsam güzel yapıyorsam paramı da alıyorsam bana yeterli geliyorsa küfür yemek zoruma gitmez zaten ben okul çıkışı her gün para alamasam da berberlik yapıyorum ve burada da büyük küfürler yiyorum dayak yiyorum yani az da olsa alışığım. Aynı zamanda kimsenin ne düşündüğü şu anki bu kafamla umurumda değil istersem ilk okul mezunu istersem ortaokul mezunu olurum bunlar başka kimseyi ilgilendirmiyor ya da bana öyle demeleri de umurumda değil ben işi öğrenirken para kazanmak istiyorum tek hedefim para kazanmak da değil.

Sana kalmış kardeşim ne diyelim ben olsam en azından liseyi bitirir mezuna kalıp 1 sene çalışıp denerdim en azından lise mezunu olursun zaten kalmış 2 yıl.

Liseyi kesinlikle bitir, açık olur mesem olur ne olursa olsun liseyi bitir. Bu gün lise mezunu olmayan adama ehliyet bile vermiyorlar.
Sanayi mevzusuna gelirsek kendini bu alanda yeterli ve hayatın boyunca yapabileceğin bir iş olarak görüyorsan hiç bekleme mesem geç. Sanırım tüm meslek liselerinde var eğer gideceğin yerin de usta öğreticilik belgesi varsa hayatını kazanmış olursun.
Şuanda belki insanlara sanayide çalışmak kötü geliyor olabilir ancak inan bana bunda 15-20 yıl sonra sana laf eden insanların, aşşağılıyan insanların belki de senelik maaşını bir ayda cebine koyacaksın.
Demem o ki ülke biraz daha ben fabrikada çalışmam ben işçi olmam diyen insanlar dolarsa fabrika işçilerine, inşaat işlerine beyaz yakanın 2-3 katı maaş vermeye başlıcaklar.

Sana kalmış kardeşim ne diyelim ben olsam en azından liseyi bitirir mezuna kalıp 1 sene çalışıp denerdim en azından lise mezunu olursun zaten kalmış 2 yıl.

Hocam gerçekten çok zoruma gidiyor hele de öğretmenlerim acayip zorluyor sinir stres yükseliyor pek arkadaşım yok kız ortamım da yok öğretmenlerim maalesef fazla egolu sürekli kendini övüyorlar çoğu şey zaten okulumuzda ekstra yasak ben bu kadar şeye katlanamıyorum gerçekten küfür yemem dayak yemem bunlara rağmen daha iyidir.

Reis ben liseyi Anadolu okuyorum liseyi bitireceğim zaten açık liseye ya da mesleğe geçeceğim. Tanıdığım biri daha öyle demişti gerçekten istikrarlı olursan işini iyi yaparsan memurlardan masa başı çalışanlardan kat kat daha fazla para alabilirsin demişti ama ben şu an ne kadar kazanacağımı merak ediyorum.

15 20 yıl sonra sanayi diye bir şey kalmayacağına emin olabilirsin dostum, piyasadaki bütün araç markaları neredeyse elektrikliye döndü ve elektrikli araçlar içten yanmalı motorlu araçların 10'da 1I kadar sorun çıkartmıyor motorlar ve piller var sadece ve Tesla pillere şu an bile ömür boyu garanti veriyor.

Yalan söylemeye seni boş ümitler ile doldurmaya gerek yok belkide ilk 2-3 ay sana para bile vermeye bilirler bu ustanın karar vereceği iş.
Sen sonuç olarak oraya çırak olarak gidiyorsun ve çırağın işi her şeyi yapmaktır. Yeri geldiğinde tuvalette temizlerim yerde silerim 40-50 kiloluk palet de taşırım ağır işlerin üstesinden gelirim dersen hiç bekleme düzgün bir meslekten meseme geç.
Ama gideceğin yerin usta öğreticilik belgesi olması lazım buna dikkat et.
Ve herşeyden önce kendini biraz dene ağır işler yap üstesinden gelebiliyor musun vücudun kaldırıyor mu kendini biraz incele.

Yaz tatili benim için deneme aşaması olacak eğer yapabilirsem direk çıraklık okuluna geçeceğim.

2000 lerin başlarında da çoğu öğretmenime böyle demişler, kendimde meslek lisesine gidiyorum ve meslek hocalarımın yaşadıkları hayatları dinliyorum. Onlara neler söylendiğini başarılı olamayacakları onlara dayatıldığı hakkında çok hikaye dinledim.
Sonuç olarak gördüğüm şey daha 50 yaşına varmadan usta öğreticilik belgesiyle okulda meslek öğretmeni olmuş ve 30 civarı ülke gezmiş 3 tane adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…