Sanayi'de ne kadar para var?

rippedarm

Decapat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 Intel Core i7-12700H 16GB RAM 1TB SSD
15 yaşıma yeni girdim ve Malatya’da bir lise öğrencisiyim. 10. sınıftayım. Sanayide babamın tanıdığı biri var mı bilmiyorum. Derslerden çok sıkıldım ve çalışırken aldığım zevki okulda alamıyorum. Aileme henüz böyle bir fikrim olduğunu söylemedim, bu konuda biraz endişeliyim. Annem birkaç gün önce sanayinin “trend bir meslek olduğunu” ve orada iyi para olduğunu söyledi. Kuzenim de sanayiye gitmeyi planlıyor. Bayrak takımındayım ve oradaki 12. sınıf abiler “Keşke ortaokulu bitirdiğimde sanayiye gitseydim.” diye yakınıyorlar. Bir abi bana yaşımın iyi olduğunu, gidersem ve ustalaşırsam bir dükkan bile açabileceğimi söyledi. Hiçbir şey bilmediğim için bana 600-700 TL günlük verirler dedi ama liseyi bitirip diplomamı aldıktan sonra sanayiye gitmemin daha iyi olacağını ekledi. Sizce ne yapmalıyım? (Ailem okumamı çok istiyor bu arada.)

600-700 TL veren zor olur. Amacin ileride dükkan acmak ise MESEM ile oku ve ustalık belgesi al.
MESEM ile gidersen asgari ücretin %30 kadarını alırsın. Kalfa olduğunda %50 olur.
Universite okumak gibi bir amacın yoksa düz lise diplomasinin bir anlamı yok. MESEM ile lise mezunu olur ustalık belgesi alırsın.

Eğer derdin para kazanmaksa evet sanayide para var ama hemen değil. Şahsen ben ne kadar derslerimde başarılı olsamda arabalara olan ilgimden ötürü sanayi hep ilgimi çekti. Araçlara ilgin varsa zorlanmazsın.

Sanayide ciddi paralar kazanabilirsin fakat bu kendine yapabileceğin çok uzun vadeli bir yatırım olur.
Yaşın ve tecrübesizliğin sebebiyle yaklaşık 4-5 sene sürünürsün. Sonrasında ortalama seviyede bir çalışan düzeyine gelip bu aşamada da 4-5 sene geçirirsin. 25-26 yaşlarına geldiğinde yaptığın işte kendini geliştirmişsen iyi sayılabilecek bir maaş alabilirsin. Bu seviyede de 4-5 sene daha takıldıktan sonra 30 lu yaşlarında sağlam bir eleman seviyesine gelebilirsin ve tatmin edecek paraları kazanabilirsin. Hatta sermayen varsa kendi dükkanını açıp çok daha fazla para kazanabilirsin.
Bu anlattıklarım okulu bırakıp tam zamanlı çalıştığın senaryoda olur.

@Hem Kul Hem Cool
MESEM ile lise mezunu olur ve ustalık belgesi alır. Üniversite okumayacaksa düz lise diplomasinin bir katkısı yok.
Doğru diyorsun, MESEM sistemini duydum ama çok detayını bilmiyorum açıkçası.
Mantıklıymış, hem çalışıp tecrübe kazanıyorsun hem de diploma alıyorsun.
Benim demek istediğim de buydu zaten, insan sanayide çok şey öğreniyor.

15 yaşıma yeni girdim ve Malatya'da bir lise öğrencisiyim. 10. sınıftayım. Sanayide babamın tanıdığı biri var mı bilmiyorum. Derslerden çok sıkıldım ve çalışırken aldığım zevki okulda alamıyorum. Aileme henüz böyle bir fikrim olduğunu söylemedim, bu konuda biraz endişeliyim. Annem birkaç gün önce sanayinin “trend bir meslek olduğunu” ve orada iyi para olduğunu söyledi. Kuzenim de sanayiye gitmeyi planlıyor. Bayrak takımındayım ve oradaki 12. sınıf abiler “keşke ortaokulu bitirdiğimde sanayiye gitseydim.” diye yakınıyorlar. Bir abi bana yaşımın iyi olduğunu, gidersem ve ustalaşırsam bir dükkan bile açabileceğimi söyledi. Hiçbir şey bilmediğim için bana 600-700 TL günlük verirler dedi ama liseyi bitirip diplomamı aldıktan sonra sanayiye gitmemin daha iyi olacağını ekledi. Sizce ne yapmalıyım? (ailem okumamı çok istiyor bu arada.)

İş öğreniyorsun derler 6bin verirler çocuk hiç girme. Oku okulunu diplomat ol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı