Sanayimiz (!) ürettikçe batıyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
11
Yer
Ötüken, Tanrı Dağları
Ülkemiz ithalatta Avrupa en önemli ülkeler arasında ama nedense adam akıllı bir markamız yok. Neden?

Marka neden önemli?
Öyle teknik vs yazmayacağım gerek yok. İnsanlar bir şey alırken markaya bakar. Ve verdikleri paranın o marka için değeceğini düşünürler. Tabii haklılık payı yok değil.

Mesela Denizli'de tonla tekstil firması var ama bilinen marka yok.
Adam haftada kaç tır yolluyor Avrupa'ya ama kendi markası yok. Marka olmayınca ne önemi kalıyor ki?
Sen burada tanesine 2 3$ fiyata anlaşıyorsun. Etikete Hollanda diye basıyorsun. Sonra ülkene 100$ olarak dönüyor. Al sana cari açık, alası hem de!
Ama iş adamı kendi cebini düşünüyor neden uğraşsın parası ona yetiyor.

Mesela Baykar firması önceden önemli parçaları üreten bir firma iken şimdi kendi markası ile satış yapıyor. Olay tek para değil zaten. Milli ekonomiye katkı olunması gerekirken engel olunuyor.

Otomobil mesela. Türkiye ihracat olarak önemli bir yere sahip ama sen burada şaseyi üretiyorsun kilo başı 1 2$ dolar ile anlaşıyorsun. O arabayı alırken de o şaseye kaç katı geri veriliyor? Sadece şasi değil başka üretilen şeyler de var.
Daha ne kadar dayanabiliriz ki? Elinde sonunda kendi ayağımıza sıkıyoruz.

Evet son yıllarda savunma sanayimiz zirvede ama tek savunma sanayi yetmez.
Ben bunu yazınca bir şey değişmiyor ama içimde tutmamdan iyidir galiba?

Erbakan Malkoç'un konuyla ilgili bir açıklaması var ve tamamen ibretlik. İlkokul mezunu bu insan başarabiliyorsa siz de başarabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Zaten konuda da Erbakan Malkoç'tan esinlenmeler görüyorum. Bu da beni mutlu etti.

Adamın 17. saniyesinde ki çıkışında hayır yok.

Adamın 17. saniyesinde ki çıkışında hayır yok.

Her halta küsur bulmaya çalışma.
Adamın şirketinin değerini biliyor musun?
Kendisinin eğitimli olmadığını hep dile getiren bir adamdır. Köyde büyümüş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…