SanDisk 1 TB Backup Plus bilgisayara aktarma yaparken bağlantı kopuyor

muhammet3535

Kilopat
Daha fazla  
SanDisk 1 TB Backup Plus'ım var.
Bilgisayardan hariciye dosya atarken problem yok, istersen diski %100 doldur bana misin demiyor fakat is harddiskten bilgisayara atmaya geldiğinde problem.
1-2 GB arası atıyor sonra kopyalama duruyor, yaklaşık 45-50 saniye durduktan sonra harici kendiliğinden bilgisayardan çıkıyor(USB sen çıkma sesi geliyor yani ). Başka bilgisayarlarda da denedim işlem aynı sadece Windows 7'de otomatik çıkmıyor fakat Windows 7 kurulu PC'de de çok yavaş atıyor USB 3.0 olmasına rağmen.
Simdi diski tam biçimlendirmeye bıraktım faydası olur mu hiçbir fikrim yok.
Biçimlendirme bitsin bir de bad sector taraması yaptırmayı planlıyorum.

Eğer bir çözüm ya da fikriniz varsa yazın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam biçimlendirmenin faydası olmaz ise.

*Kullanılan kabloyu değiştirmenizde fayda var.

*Kullanılan bilgisayarlarda '3.0' sürücüsü yüklü müydü?

*'USB 2.0' kullanırken bu sorunu yaşıyor musunuz?

Tam biçimlendirmenin faydası olmaz ise.

*Kullanılan kabloyu değiştirmenizde fayda var.

*Kullanılan bilgisayarlarda '3.0' sürücüsü yüklü müydü?

*'USB 2.0' kullanırken bu sorunu yaşıyor musunuz?

Merhaba
Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.
Dediğiniz gibi tam biçimlendirmede sorunuma çare olmadı.
Kabloda problem olmadığına eminim çünkü hem başka hard diskleri de o kablo ile kullanabiliyorum.
Hem de başka sağlam olan kablo ile denediğimde de aynı sorun ile karşılaşıyorum.
USB 2.0 ile kullandığımda aynı sorun tekrarlanıyor.
Sürücüler de güncel.
HDTune ile hızlı tarama yaptığımda da bir bad sector bulmadı. (Umarım doğru yazmışımdır. Bir ceza daha almak istemiyorum :D)
Yalnız sağlık alanında biri sarı biri yeşil olmak üzere uyarı var bunlarla alakalı bir şey olabilir mi?
Screenshot_1.png

Diske okuma testi yaptığımda da böyle bir sonuç alıyorum.
Zaten resimden de anlaşılıyor. Okuma problemi var, fakat bir türlü çözemedim.
Screenshot_4.png

Sorunumu HDD yi çıkarıp bilgisayara direk bağlayarak hala sorun var mı diye test ederek anladım.
Sorunun kutudaki okuyucu kartta olduğunu anladım. Zaten kutuyu açtığımda işlem yaparken bir çip gerçekten kayda değer derecesinde çok ısınıyordu.Bende yeni HDD kutu siparişi verdim ve HDD yi ona taktım şimdi hiç bir sıkıntı yok güzel bir şekilde kullanıyorum.

Konuyu çözüldü olarak nasıl işaretliyoruz bilmediğimden işaret koyamıyorum bilgili olan birisi açıklarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı