SanDisk 120GB Plus Düşük Kopyalama Hızı Sorunu

EGE2471

Megapat
Daha fazla  
Bugün Sandisk 120GB Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 400MB) SSD aldım Windows 10 Pro kurdum ve 10GB'lık bir dosya kopyalamayı denedim. C diskinden C diskine kopyaladım yani yine SSD'nin olduğu disk. Sistemde 1 tane WD 1TB HDD var. HDD'yi çıkarıp veya HDD takılıyken denedim ve ikisinde de sürekli değişen (1BM-60MB/s) değerler aldım ve kopyalama hızı 60MB/s'yi geçmedi.

Yv2GJyVyTBqAwFB7mbJMrg.png

BIOS'ta AHCI modu yok sadece IDE ve RAID var.
Anakartın SATA 3.0 desteği yok. Ben yavaşlığını bunlara bağlıyorum. Peki başka bir sebebi olabilir mi? Daha yüksek performans almak için yapabilecek bir şeyim var mı?

• Anakart: MSI 94M900M2-L
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4500 2.20GHz
  • RAM: 3GB
  • Ekran Kartı: nVidia GT9500
  • Depolama: WD 1TB HDD + Sandisk 120GB SSD
  • İşletim Sistemi: Windows 10
(Merak edenler için tema: Ades - Icon Pack: WinRemix

VIA chipset bir anakartta beklendik bir durum. Anakart G41 ile değişmeli.

Bu testi parçacıklı dosyalar ile değil de tek bir arşiv dosyası veya benchmark yazılımı ile yapmanızı öneriyorum. Parçacıklı dosyalar ile yapılan bir test tam gerçek sonuçları yansıtmaz. Bayağı da eski bir chipset kullanıyorsunuz, bence bu hızı dert etmeyin. Böyle bir bilgisayarda SSD'den beklentiniz rastgele okuma/yazma hızlarının yüksek olması ve bilgisayarın hızlı açılıp kapanması olmalı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı