Dediğim gibi, emin olamayız. Kontrolcü sorunu da olabilir depolama sorunu da. Her şekilde de kurtarıcı programlar da işe yaramaz çünkü veriye yazma sorunu yok. Okuma sorunu var ve bu sorun USB kaynaklı. Alabildiğin verileri al.
Risk alarak diskpart komutlarını denemek istersen yardımcı olabilirim. USB dosya biçimi düzelirse bu şekilde kurtarıcı programlar kalıntıları takip ederek verilerini kurtarabilir.
Diskpart komutları işe yaramazsa USB kullanıma tamamen kapanır ve USB'de "medya yok" hatası oluşur. Bu durumda mptool kullanımı zorunlu olur ve verilerin kurtarılma olsalığı sıfıra iner.
Veriler aşırı önemliyse kurtarabilecek servislere USB'yi götürerek çözebilirsin. O da fiziksel müdahale ile olur.
Flash belleğimden bilgisayara bir veri aktarmaya çalışınca veya içindeki dosyaları görüntülemeye çalışınca Dosya Gezgini yanıt vermiyor ve USB aygıtı tanınmadı hatası geliyor. Başka bir bilgisayarda denedim onda da aynı durum yaşandı. Flash belleğim bozulmuş olabilir mi içindeki verileri almak için ne yapmalıyım?
Hocam müsaitseniz halledelim.Dediğim gibi, emin olamayız. Kontrolcü sorunu da olabilir depolama sorunu da. Her şekilde de kurtarıcı programlar da işe yaramaz çünkü veriye yazma sorunu yok. Okuma sorunu var ve bu sorun USB kaynaklı. Alabildiğin verileri al.
Risk alarak DiskPart komutlarını denemek istersen yardımcı olabilirim. USB dosya biçimi düzelirse bu şekilde kurtarıcı programlar kalıntıları takip ederek verilerini kurtarabilir.
DiskPart komutları işe yaramazsa USB kullanıma tamamen kapanır ve USB'de "Medya yok" hatası oluşur. Bu durumda MPTool kullanımı zorunlu olur ve verilerin kurtarılma olsalığı sıfıra iner.
Veriler aşırı önemliyse kurtarabilecek servislere USB'yi götürerek çözebilirsin. O da fiziksel müdahale ile olur.
Eve geçince etiket atarım.Hocam müsaitseniz halledelim.
list disk
select disk X
clean
convert gpt
create partition primary
format fs=fat32 label="Pube" quick
assign
Hocam clean kısmına kadar geldim biraz bekletti ve hata verdi 4-5 kere daha clean denedim yine hata verdi şimdi flashı taktığımda Dosya Gezgininde gözükmüyor fakat list disk kısmında gözüküyor.Eve geçince etiket atarım.
Win+R kısayolu ile Çalıştır'ı aç ve diskpart yazıp Enter yap.
Gelen komut satırında sırasıyla şu komutları gireceksin:
Kod:list disk select disk X clean convert gpt create partition primary format fs=fat32 label="Pube" quick assign
Notlar:
- select disk X komutunda X olan yere list disk yaparak aldığın USB diskine ait disk numarasını yazacaksın.
- clean komutunu girdiğinde hata alırsan bu komutu başarılı olana kadar girmeye çalış. 3, 4 denemende de işe yaramazsa USB'yi çıkar tak falan yap. Örnek olarak görsel ekleyeceğim. Birinci clean komutunda hata almışken ikinci denemede işlem başarılı oldu.
Eki Görüntüle 2448770
Denemelerine rağmen hata alıyorsan, USB diskinin yanında No Media ya da Medya yok yazarsa DiskPart yöntemi ile USB'yi kurtarabilmen artık mümkün olmuyor. MPTool araçlarını deneyeceğiz.
@Pube
Diskin artık Windows Gezgini'nde görülebilir olursa ve sorun çıkartmazda düzelmiş demektir. Kurtarma yazılımlarına başvurarak kalıntıları kurtarabilirsin.
çıkartmazsa*
No Media / Medya yok yazıyor mu ya da boyut bilgisinde 0 MB gibi bir değer falan var mı?Hocam clean kısmına kadar geldim biraz bekletti ve hata verdi 4-5 kere daha clean denedim yine hata verdi şimdi flashı taktığımda Dosya Gezgininde gözükmüyor fakat list disk kısmında gözüküyor.
No Media / Medya yok yazıyor mu ya da boyut bilgisinde 0 MB gibi bir değer falan var mı?
DiskPart içerisinde.
clean komutunu kullanınca biraz bekletip usb aygıtı tanınmadı bildirimi geliyor ve şu diskpartta şu hatayı veriyor.cleankomutunu girdiğinde çıkan hata nedir?
Medya yok yazmıyor ama bu sorun medya yok hatasına denk düşüyor.clean komutunu kullanınca biraz bekletip usb aygıtı tanınmadı bildirimi geliyor ve şu diskpartta şu hatayı veriyor.
Eki Görüntüle 2449486